Календар догађаја

Јул, 2018
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Како блиста Желово!
   


Легендарни Драган Кићановић отворио 50. терен у Моззартовој акцији "Сто терена за једну игру"...

Једна од највећих акција за омасовљење и подршку спорту у Србији „Сто терена за једну игру” коју је покренула компанија Моззарт стигла је до пола пута. Тим поводом потпуно је реконструисан терен чувеног КК Железничар из Чачка, а врпцу је пресекла легенда српске кошарке Драган Кићановић, по коме ће популарно Желово од сада носити име.Баш на дан почетка Европског првенства у кошарци, некадашњи европски и светски шампиони дошли су да у част КК Железничар, Драгана Кићановића и града кошарке подрже најмасовнију акцију за трофејни спорт. Душан Ивковић, Жељко Обрадовић, Горан Грбовић, бивши саиграчи и пријатељи окупили су се у Чачку на одушевљење великог броја грађана, који дошли да их још једном поздраве са истих трибина с којих су их некада бодрили.

Терен на ком се играо најбољи баскет у старој Југославији, како сведочи нови графит чачанских уметника урађен за ову прилику, сада има специјалну подлогу, професионалне табле и обруче. Први су их тестирали Мариновић, Пешаковић и саиграчи из Борца, као и првотимци Железничара, који су се на најбољи могући начин представили уочи почетка нове сезоне.

Легендарни Кића евоцирао је успомене с овог терена, поздравио многобројне пријатеље, садашње и бивше кошаркаше, Чачане и истакао важност акције „Сто терена за једну игру”.

Некадашњем олимпијском, светском и европском шампиону генерална директорка компаније Моззарт Ковиљка Лончар уручила је плакету за подршку акцији, која представља и званичну потврду да некадашње Желово од 31. августа носи име Драган Кићановић.

"У нашој акцији је у протеклих годину и по дана у просеку на сваких 10 дана ницао по један кошаркашки терен. Посао није био лак ни организационо ни грађевински, али су нас охрабривали утисци одушевљених грађана широм наше земље. Оснажени и инспирисани том енергијом, настављамо даље и у обнову наредних 50 игралишта, даћемо све од себе да их реконструишемо још брже. Нећемо се задржати само на овој акцији, јер друштвено одговорно пословање компаније Моззарт један је од наших заштитних знакова. Хвала свим кошаркашким легендама које су од почетка подржале најмасовнију акцију за трофејни спорт „Сто терена за једну игру“, свима који су нам помагали у реализацији, локалној самоуправи и грађанима“, рекла је Ковиљка Лончар, генерална директорка компаније Моззарт.

Хуманитарни карактер догађаја додатно је ујединио све присутне око једног циља – што више погођених шутева ван линије 6,75 за чачанско породилиште! Шутирало се тачно 50 тројки, а сваки погодак повећавао је суму за донацију. Успешни су били шутери из града на Морави, а компанија Моззарт је на велико одушевљење свих усвојила и оне који нису прошли кроз обруч, па је за чачанско породилиште скупљено 500.000 динара!

Хуманитарни и кошаркашки догађај употпунила је и представница кошаркашког тима специјалне олимпијаде Лидија Вујовић, која је као корисник установе за дневни боравак деце „Зрачак” из Чачка примила донацију компаније Моззарт, коју је у још једној друштвено одговорној акцији „Хуманитарни тикет у подне” глумац Димитрије Илић усмерио баш овом дому из њиховог родног града.Чачанска кошарка не мора да брине за будућност, а то је показала и слика на самом крају свечаног догађаја, дечаци и девојчице окупљени у клубовима Борац, Железничар, Младост испунили су кошаркашки терен јурећи ка кошу са лоптама које им поклонила компанија Моззарт!

Подсетимо, ову велику друштвено одговорну акцију подржали су наши репрезентативци - Боби Марјановић, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Богдан Богдановић, Мирослав Радуљица, Никола Калинић, Марко Симоновић уз харизматичног Мирослава Николића, као и легенде Дејан Бодирога, Светислав Пешић, Дејан Томашевић, Никола Пековић…

Министарство омладине и спорта такође је у потпуности подржало пројекат који доприноси развоју кошарке и позитивно утиче на друштво у целини.До сада је компанија МОЗЗАРТ обновила терене у Пироту, Пријепољу, Фекетићу, Крагујевцу, Врњачкој Бањи, Великој Дренови, Крушевцу, Ваљеву, Шапцу, Прибојској бањи, Лабудовом брду, Мачванској Митровици, Белој Цркви, Свилајнцу, Прешеву, Неготину, Руми, Новом Саду, Нишу, Ковину, Обреновцу, Лесковцу, Зрењанину, Рашкој, Новој Вароши, Бачкој Паланци, Зајечару, Бајиној Башти, Лазаревцу, Чукарици, Параћину, Чукаричкој падини, Убу, Савском венцу, Врбасу, Ужицу, Кикинди, Инђији, Суботици, Прокупљу, Смедеревској Паланци, Апатину, Сремској Митровици… Укупно 50, а биће их још. До свих 100 обновљених терена!

Саопштење за јавност објавила Компанија МОЗЗАРТ


Претходна страна