Календар догађаја

Мај, 2018
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ ПОСЕТИО ЧАЧАК
   


12. март 2017.

Присуство министра пољопривреде и заштите животне средине, Бранислава Недимовића, трибини на тему Пољопривреда и рурални развој на територији града Чачка у 2017. години, изазвало је велико интересовање пољопривредних произвођача из свих чачанских села. Трибина је одржана у препуној сали скупштине града Чачка где скоро 300 произвођача није могло наћи слободно место за седење.

Након уводног излагања модератора, заменика градоначелника, проф.др Радоша Павловића, ресорно задуженог за пољопривреду, и поздравне речи градоначелника Милуна Тодоровића, министар Недимовић је пољопривреднике исцрпно информисао о предстојећим плановима Министарства пољопривреде и заштите животне средине и могућностима за остваривање права регистрованих пољопривредних произвођача приликом конкурисања за подстицајна средства код овог Министарства. Министар Недимовић је описао начин на који ће регистровани пољопривредници моћи да конкуришу и за које подстицајне мере.Након министра Недимовића, заменик градоначелника, проф. др Радош Павловић је кроз презентацију представио Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје територије града Чачка за 2017. годину. Пољопривредни буџет града Чачка у 2017. години „тежак“ је чак 72,2 милиона динара а за мере подстицаја индивидуалним пољопривредним газдинствима издвојено је 41 милион динара што у односу на прошлогодишњих 28 милиона представља повећање од готово 47%.

Поред новина из програма мера које обухватају појачану подршку свим гранама пољопривреде, професор Павловић је представио и нову, међу јединицама локалне самоуправе у Србији јединствену меру – Куповина пољопривредног земљишта у циљу укрупњавања и комплексирања поседа. Ова мера ће бити финансирана са 30% од вредности инвестиције а максимално са 500.000 динара.

Професор Павловић се осврнуо и на активности локалне самоуправе у стварању здравијег животног окружења за грађане како урбаних тако и руралних области. Говорећи о плановима за будућност, заменик градоначелника је поменуо брендирање производа по којима је Чачак познат, развоју откупних и прерадних капацитета, ревитализацији постојећег канала, развоју регионалне противградне заштите, отварању средње пољопривредне школе...

Након презентације велики број пољопривредника је постављао питања министру Недимовићу.


Претходна страна