Календар догађаја

Мај, 2018
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОДРЖАН СЕМИНАР ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ
   


У Чачку је дана 13.03.2017.године одржан семинар за стрелце противградне заштите којем су поред стрелаца присуствовали: помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода, Славимир Стевановић, начелник Центра одбране од града, Зоран Бабић, и заменик градоначелника Чачка, проф. др Радош Павловић, ресорно задужен за пољопривреду.Присутнима се обратио заменик градоначелника Чачка, проф. др Радош Павловић, и навео да су у буџету града Чачка опредељена средства за накнаду стрелаца у износу од 3.300.000,00 динара која ће се исплатити у виду награде са 55.000 динара по стрелцу за ову сезону, а да је за куповину противградних ракета издвојено више средстава него прошле године, односно пет и по милиона динара. Стрелци ће са накнадом од 24.000,00 динара коју добијају од РХМЗ-а и накнадом коју добијају од града имати укупно 79.000,00 динара за ову сезону. У наставку професор Павловић је нагласио да је од претходне сезоне остало противградних ракета, тако да предстојећу сезону дочекујемо са 6,8 ракета по станици. „Очекујемо да ћемо после набавке ракета с наше стране, али и од стране РХМЗ, свака страница на подручју Чачка имати у просеку 20 ракета по станици,“ истакао је професор Павловић. За гориво стрелаца опредељено је 300.000,00 динара, тако да ће и трошкови превоза бити обезбеђени за стрелце, у зависности од тога колико је станица удаљена од њихове куће. Заменик градоначелника се осврнуо на све оно што је Град урадио у протеклом периоду у области противградне заштите, а нарочито је истакао санацију противградних станица и приступних путева као и изградњу аутоматске противградне станице. У наставку, професор Павловић је нагласио да ће Град Чачак у наредном периоду одржати постојећи ниво противградне заштите и још више га унапредити.

Учесницима семинара обратио се и Зоран Бабић, начелник Центра за одбрану од града, и том приликом истакао положај противградне заштите у Републици, а пре свега услове рада стрелаца у наступајућој противградној сезони. Истакао је и да је град Чачак лидер, јер од сви локалних самоуправа највише улаже у противградну заштиту и то чини годинама.

Стрелци којима је потребна нека врста санација на противградним станицама, било на објектима или приступним путевима, пријавили су то Служби за пољопривреду да би се извршила санација у наредном периоду. На крају семинара противградни стрелци су потписали Уговоре о раду са Републичким хидрометеоролошким заводом.
Претходна страна