Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
"ЗЕЛЕНИ ДАН" У ЧАЧКУ, ПОСВЕЋЕН ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
 

Zeleni dan
 
У Чачку се данас организује "Еко фест", а наш град је и пре неколико дана био еколошки центар Србије у ком је организован "Зелени дан", јединствен догађај посвећен заштити животне средине, са циљем да најмлађи суграђани, односно ученици основних и средњих школа науче нешто ново када је реч о екологији и буду мотивисани да свакодневно чувају своје окружење. 
 
Марјана Петронијевић, помоћница градоначелника за заштиту животне средине истакла је да је веома важно почети са едукацијом од најмлађих узраста, јер су деца и млади будући доносиоци кључних одлука у вези са заштитом животне средине.
 
На предавању "Климатске промене" и интерактивним радионицама које су одржане у оквиру догађаја у Градској библиотеци учествовало је више од 300 ученика основних и средњих школа. Такође, посетиоци су имали прилику да уз помоћ изложбених, едукативних експоната пронађу бројне одговоре на важна "зелена" питања.
-Програм је прилагођен свим узрастима. Учествују  еминентни предавачи који су дошли са Физичког факултета у Београду и из Центра за промоцију науке. Када најмлађи схвате и разумеју проблеме са којима се цео свет суочава, а то су климатске промене и остала еколошка питања, они су касније ти који доносе одлуке, тако да нам је изузетно важно да управо њих едукујемо, да на време схвате проблеме и пронађу решења. Центар за стручно усавршавање доста је допринео у организацији данашњег догађаја, као и Градска библиотека која нам је уступила простор - истакла је помоћница градоначелника.
 
Zeleni dan
Zeleni dan
Zeleni dan
Претходна страна