Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
21 МИЛИОН ДИНАРА ЗА ПЕТ ВРТИЋА - ЦЕНТАРА КЛАСТЕРА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА
 

6.7. 2022. године
 
С А О П Ш Т Е Њ Е
 
Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и представници градова и предшколских установа из Београда, Новог Сада, Пирота, Лознице и Чачка потписали су уговоре о опремању пет вртића - центара кластера у којима ће се, у циљу едукације, организовати стручне посете запослених из других предшколских установа у Србији, даљи развој квалитетне праксе, размена искуства и реализација једнодневних стручних скупова. 
 
 
 
Вртићи - центри кластери биће опремљени ниским мобилним намештајем, дидактичким средствима и ИКТ опремом вредности 21 милион динара, а средства су обезбеђена у оквиру Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање“ који Министарство реализује у сарадњи са Светском банком. Васпитачи из вртића центара кластера обучени су за вођење стручних размена, а обезбеђена је и континуирана стручна подршка Института за педагогију андрагогију.
 
„Вртићи-центри кластери су једна од мера којом стварамо услове за унапређивање квалитета предшколског васпитања и образовања и обезбеђујемо подршку васпитачима и снажимо њихове компетенције за реализацију Програма „Године узлета“, изјавио је министар Бранко Ружић и најавио да су Пројектом обезбеђена и додатна средства за опремање 107 предшколских установа комплетима ниског мобилног намештаја и ИКТ опреме у износу од милион евра. 
 
Министарство просвете, науке и технолошког развоја путем Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање“ пружа подршку предшколским установама у увођењу и примени нових Основа програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“. Подршка која обухвата опремање вртића кластер-центара, обуке за 14.000 васпитача, менторску подршку за 168 вртића, израду и штампу шест различитих приручника вредна је 4.300.000 евра. Поред тога, уз подршку Пројекта, Министарство изградњом, доградњом и адаптацијом вртића обезбеђује и 11.000 нових места за малишане у вртићима широм Србије.
 
Више о Пројекту на www.ecec.mpn.gov.rs
 
Претходна страна