Nalazite se: Početna - Privreda

Privreda grada Čačka


Strukturu čačanske privrede čine poljoprivreda, industrija, trgovina i uslužne delatnosti. Zastupljena je, osim poljoprivredne proizvodnje, i proizvodnja papira, električnih aparata za domaćinstvo, reznih alata za obradu metala, nemetala i drveta, prozvoda hemijske industrije, termotehničkih uređaja, drvene, metalne i kombinovane stolarije, delova i pribora za farmaceutsku industriju i proizvoda za medicinske potrebe, prerada šumskih i poljoprivrednih proizvoda itd.

Privatno preduzetništvo, koje ima svoju tradiciju još od XIX veka, je i osnovna karakteristika privrede Čačka. Veliki broj privatnih preduzeća je prerastao u srednje razvijena preduzeća sa brojem zaposlenih između 80 i 270 i širokim spektrom proizvoda.

Privatne firme imaju svoja poslovna udruženja i to: poslovno udruženje GRADAC 97 i UNIJA ČAČAK 2000, a osim toga postoje i udruženja vlasnika zanatskih radnji.

Savet za privredu Grada Čačka obrazovao je Gradonačelnik Grada Čačka, a svoje predloge, inicijative i mišljenja dostavljaće Gradonačelniku.