Календар догађаја

Мај, 2023
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
АМБАСАДОРИ ФРАНКОФОНИХ ЗЕМАЉА ПОСЕТИЛИ ЧАЧАК
 

 
Ambasadori Frankofonih zemalja
 
У четвртак 30. марта Чачак су посетили амбасадори франкофоних земаља, у оквиру "Месеца франкофоније" како би се упознали са Чачком као националном Престоницом културе 2023. године. Пријем и представљање програма амбасадорима је уприличено у Градској библиотеци, где им је, између осталих, добродошлицу пожелео и градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Он је дипломатским представницима франкофоних земаља захвалио на досадашњој сарадњи, али и са поносом истакао многобројне активности и манифестације, које ће се у Чачку организовати током ове године.
 
У име амбасадора, присутнима се обратио амбасадор Француске Пјер Кошар који је изразио велико задовољство што се налазе у српској Престоници културе, наглашавајући колико је култура битна за развој сваког града и рекао да ће франкофоне земље сигурно дати свој допринос у организацији ове манифестације.
 
Представницима франкофоних земаља су у Градској библиотеци организтори "Чачанске родне" представили програм манифестације, а затим су посетили Одељење стране књиге у Библиотеци. У оквиру посете, амбасадори су прошетали Чачком, представљени су им инфраструктурни радови који се очекују у оквиру Престонице културе Србије 2023, а организатори "Чачанске родне" упознали су амбасадоре са установама културе и кроз шетњу градом са многобројним муралима који су осликани у Чачку.
Претходна страна