Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
АМБАСАДОР АНГОЛЕ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ
 

 

Ambasador Angole
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је у среду, 5. априла 2023. године, са сарадницима, угостио Њ.Е. г. Алсина дош Празереш Изата Франсиска, амбасадора Републике Анголе, са сарадницима, а састанку су присуствовали и представници Привредне коморе Ангола - Србија, проф. др. Душан Кондић и Дејан Живановић.
 
Амбасадор Анголе и градоначелник Чачка истакли су дугогодишњу сарадњу Србије и Републике Анголе, а на састанку је било разговора о економској, културној и сваком виду друштвене сарадње између Града Чачка и Анголе.
 
-Ангола је сада, након многих потешкоћа, једна од водећих земаља афричког континента, у смислу извоза нафте, али и других сировина, као што је дрво, где видимо могућност сарадње, знајући да је код нас веома развијена дрвна индустрија. Наравно, упознали смо Његову екселенцију и са Чачком као националном Престоницом културе и позвали њихове уметнике да нам се придруже. Разговарали смо и о могућности студирања Ангалоца на нашем Агрономском, али и Факултету техничких наука - рекао је Тодоровић. Он је нагласио и да је било разговора о потенцијалима чачанске пољопривреде, као и да се очекује будућа сарадња, на којој потенцира Привредна комора Ангола - Србија.
 
Амбасадор Анголе рекао је, након састанка, да је први пут у Чачку, али сигурно не и последњи, као и да се радује развоју економске и културне сарадње између Чачка и Анголе.
 
-Разговарали смо о неколико билатералних пројеката, које желимо да реализујмо, посебно између једне провинције наше земље и Града Чачка - рекао је амбасадор, нагласивши да је амбасада, као и Влада Анголе увек спремна за продубљивање билатералне сарадње између две земље.
Његова екселенција г. Алсина дош Празереш Изата Франсиска је са сарадницима у наставку обиласка Чачка, посетио Институт за воћарство, са којим је ова држава већ успоставила сарадњу. Такође, посетили су и Факултет техничких наука и Агрономски факултет, где је било речи о размени студената Србије и Анголе. На крају, представници Анголе посетили су Атомску Бању Горња Трепча, где је, амбасадор са менаџментом разговарао о могућој сарадњи у области здравственог туризма.
 
  Ambasador Angole
  Ambasador Angole
  Ambasador Angole
  Ambasador Angole

 

Претходна страна