Календар догађаја

Мај, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
БОЉИ ДАНИ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ
   

 
 

 

Покрет за децу ТРИ ПЛУС  у сарадњи са градом Чачком организовао је 2. октобра 2019. године, састанак 12 локалних самоуправа који су у 2019. години постали чланови Покрета за децу ТРИ ПЛУС.

На састанку је констатовано да су поносне картице „Цена минус за 3+“ које су додељене мајкама троје и више деце, у локалним самоуправама члановима покрета донеле уштеде у кућним буџетима вишедетним породицама.

 

 

 

Бројни попусти за храну,обућу,одећу и све потрепштине које живот значе,обрадовале су у 2019. години маме,тате али и децу која сада имају могућност да тренирају спорт који воле без плаћање чланарина у 150 клубова потписника уговора са Покретом за децу ТРИ ПЛУС.

 

 

 

Велико задовољство чланова Покрета за децу ТРИ ПЛУС се могло осетити и после обраћања члана  Извршног одбора Александра Чортана,  банке Поштанске штедионице, као прве државне компаније која ће у 2020. години власницима поносне картице понудити погодности и привилегије кроз широк спектар својих услуга  у  нади да ће се и остале државне компаније прикључити.

 

 

 

Већина локалних самоуправа се позитивно изјаснила о предлозима за имплементирање мера социјалне подршке и погодности за породице са троје и више деце који су представљени као примери добре праксе:

- субвенције дела трошкова комуналних услуга породицама са троје и више деце

- бесплатне ужине и екскурзије за треће и свако наредно дете

- бесплатан паркинг за породице са троје и више деце

 

покрет за децу ТРИ ПЛУС је поред Чачка, Краљева, Кучева, Пожаревца, Врања, Шапца, Врњачке Бање, Лапова, Ирига, Пожеге, Лебана и Горњег Милановца упутио позив и осталим локалним самоуправама да се прикључе Покрету за децу ТРИ ПЛУС са жељом да постанемо највећа породица у Србији.

 

 
Претходна страна