Календар догађаја

Јул, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Чачак учествује у програму за развој локалне демократије на Западном Балкану
 


У среду, 15. новембра 2017. године, заменица градоначелника, Милица Дачић, потписала је, у име Града Чачка, Меморандум о разумевању са УНДП, чиме се наш град придружио локалним самоуправама Димитровград, Крагујевац, Параћин и Шабац, које су изабране у оквиру јавног позива за јединице локалне самоуправе за учешће у двогодишњем Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који са 8,5 милиона евра финансира Европска унија.

Одабране општине и градови ће, уз финансијску и стручно-саветодавну помоћ тима РеЛОаД пројекта, јачати партнерство између локалних власти и цивилног друштва, на добробит грађана и локалних заједница. РеЛОаД подржава увођење и ширење транспарентног финансирања пројеката организација цивилног друштва (ОЦД) из буџета јединица локалне самоуправе, чиме се осигурава веће учешће грађана у процесима доношења одлука и унапређује пружање јавних услуга.

На тај начин изабране локалне самоуправе ће имати прилику да искористе бесповратна финансијска средства у износу од пола милиона евра за финансирање пројеката од јавног интереса које ће спроводити ОЦД у наредне две године. Посебна пажња биће посвећена пројектима који доприносе оснаживању жена, младих и друштвено маргинализованих група.

Очекује се да ће кроз РеЛОаД пројекат ОЦД реализовати 200 пројеката који ће омогућити квалитетније и разноврсније програме за око 38.000 грађана у региону Западног Балкана. У Србији ће у пројекту учествовати најмање 20 организација цивилног друштва чије ће активности допринети бољем квалитету живота за преко 3000 грађана.


Претходна страна