Календар догађаја

Мај, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ДАНИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА
   

 
 
Данас, на Крстовдан, у манастиру Благовештење у Овчар Бањи, уз присуство представника СПЦ, градоначелника Чачка са сарадницима и многобројних грађана, обележен је почетак манифестације „Дани патријарха Павла“, која се ове године по други пут одржава у нашем граду, а посвећена је нашем блаженопочившем патријарху Павлу.
 
 
После Свете литургије коју је служило свештенство чачанске цркве и свештеници из Кућанаца, Гацког, Никшића и Призрена, пригодним обраћањима званично је отворена ова манифестација. 
 
 
Присутни су имали прилику да виде изложбу дрворезбарске колионије „Кртст патријарха Павла“ и доделу награде за најлепши резбарени крст, као и да послушају наступ хора „Слово љубве“.
 
 
 
Ове године, када Српска православна црква обележава осам векова од стицања самосталности, навршава се и десет година од упокојења патријарха Павла, омиљеног не само међу верницима већ и у целом српском народу чији је духовни вођа и био. Његов животни пут везан је за наш крај - за манастир Тројице, Вујан и Благовештење где се и замонашио и радо за живота у њега долазио. У Вујну се и данас чува крст који је направио и поклонио га манастиру.
 
 
 

 

Претходна страна