Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ДЕВЕТИ САСТАНАК РАДНОГ ТИМА ЗА ПРАЋЕЊЕ ШИРЕЊА КОРАНА ВИРУСА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЧАЧКА
 

 

- САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ -  


Девети  састанак Радног тима за праћење ширења корана вируса на територији града Чачка одржан је у петак, 20. марта 2020. године, у 08:00 часова. 

Констатовано је да тренутно у Општој болници Чачак леже четири болесника са знацима упале плућа за које се оправдано сумња да болују од корона вируса. Њихови брисеви послати су на Вирусолошки институт, а резултати још увек нису стигли. 

Управо по завршеном састанку др Аксентије Тошић обавестио је  о два нова случаја која су повезана са кластером случајева везаних за рођендан где је био нулти случај. 

Током јучерашњег дана Општа болница је завршила највећи део припрема према обавезама проистеклим из Одлуке о ванредном стању и мерама сузбијања заразне болести изазване Ковидом - 19.  Тај огроман посао састојао се у пресељењу читавих одељења у смањене капацитете при чему се добило на новом капацитету за збрињавање потенцијално оболелих од корона вируса. 

У току је отварање пријемно - тријажног одељења у Општој болници, чиме се могућност укрштања путева са оболелима од других болести прекида. 

Током јучерашњег поподнева и вечери урађена је дезинфекција болничког круга и простора око Дома здравља од стране ЈКП КОМУНАЛАЦ, у организацији и контроли извођења Завода за јавно здравље. 

Пријемно - тријажна амбуланта Дома здравља у Љубићу региструје више оболелих него претходног дана, а епидемиолози очекују да ће та амбуланта бити у наредним данима и више оптерећена. 

Завод за јавно здравље је поред наведених активности које има у праћењу лица из контаката урадио припрему флајера за јавне површине, а Епидемиолошка служба Завода је у сарадњи са Дечјим школским диспанзером још једном прецизирала мере и поступке понашања у новонасталој ситуацији. 

Инспекцијске службе раде на спровођењу наложених мера. Здравствени инспектор, у оквиру својих надлежности, известио је Радни тим о могућностима за пријем новооболелеих са територија општина Ивањица, Лучани и Горњи Милановац.

Полицијска управа нас је обавестила да није било већих проблема у оквиру њихових надлежности. 

Начелник Градског штаба за ванредне ситуације реферисао је о активностима које Градски штаб спровео и спроводи, као и  да ће током дана бити урађена дезинфекција дугих јавних установа које је обавезана да се уради. 

Радни тим  и градоначелник апелују на суграђане да се придржавају свих прописаних мера у циљу спречавања ширења болести Ковид  - 19.

Бројеви телефона на које се могу добити све инструкције и информације о корона вирусу:

Завод за јавно здравље

- 032/325 - 019; 032/310 - 365; 064/863 - 88 - 00 и 064/863 - 88 - 02 

Дом здравља

- 032/325 - 717 и 032/356 - 993 

 

 

Руководилац Радног тима

Др Михаило Луковић

 
Фотографије, аудио и видео материјал са деветог састанка радног тима.
Претходна страна