Календар догађаја

Октобар, 2022
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 


Javna svojina grada ČačkaГеографски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О ДОНАЦИЈИ ДЕВЕТ КУЋА ЗА ОСЕТЉИВЕ КАТЕГОРИЈЕ СТАНОВНИШТВА
 


Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је потписао уговоре о донацији стамбених објеката осетљивим категоријама становништа, а у оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе - адекватно становање и активно укључивање рањивих друштвених група у Чачку“, који реализује Град Чачак, у сарадњи са Градском стамбеном агенцијом.
 
Овим пројектом је предвиђено решавање стамбеног проблема за угрожене категорије становништва, кроз неколико сегмената. Данас је, захваљујући ангажовању градске управе и донатора за реализацију пројекта, кров над главом добило седам породица. Пре неколико дана потписани су уговори о донацији за још две, тако да је девет породица, односно 36 особа, решило једно од главних животних питања - стамбено.
 
Домаћинства су купљена за шест ромских породица, као и за породице две жртве насиља и једне инвалидне особе. Купљене куће вредне су око 18 милиона динара, а на овај начин Град Чачак је стамбено збринуо 21 дете.
 
Пројекат „Не остављајући никога иза себе - адекватно становање и активно укључивање рањивих друштвених група у Чачку“ финансира Евопска унија путем Програма подршке ЕУ социјалном становању и активној инклузији који имплементира УНОПС.
Пројекат реализује Град Чачак у партнерству са Градском стамбеном агенцијом , као координатором политике социјалног становања на локалном нивоу, као и са Центром за социјални рад, Центром за пружање услуга социјалне заштите Зрачак Чачак и удружењем грађана Иницијатива за развој и сарадњу.
 
Претходна страна