Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Директор ЈВП "Србијаводе" са представницима локалних самоуправа обишао радове на изградњи бране "Ариље-профил Сврачково"
 

 

Srbija vode Svračkovo

Директор ЈВП "Србијаводе" са представницима општина Горњи Милановац, Лучани, Ариље, Пожега и ЈП "Градац" из Чачка обишли су радове на брани и акумулацији "Ариље - профил Сврачково" на територији општине Ариље.
 
Овом приликом, одржан је састанак на коме је потврђено да тренутни статус радова одговара планираној динамици. Разматрана је и обнова годишњих уговора о финансирању са представницима локалних самоуправа. Имајући у виду да је објекат категорисан као висока брана, ЈВП "Србијаводе" има за циљ да што пре реализује комплетну инвестицију у наредном периоду, а на састанку је истакнуто да се радови на изградњи одвијају према плану.
 
Ови радови спроводе се у оквиру реализације пројекта "Изградња бране са акумулацијом Ариље- профил Сврачково", а овај капитални пројекат финансира се из буџета Републике Србије, преко Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Учешће у финансирању изградње бране имају општине Ариље, Пожега, Горњи Милановац и Лучани и Град Чачак.
 
Брана "Ариље - профил Сврачково" од изузетног је значаја за овај део Србије јер ће по завршетку обезбедити чисту пијаћу воду за 500.000 становника околних општина, а осим снабдевања водом имаће и функцију прихватања поплавног таласа и производњу електричне енергије.
 
ЈВП "Србијаводе" угостило је и студенте Грађевинског факултета, где их је на брани дочекао директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић, а студенти су имали јединствену прилику да сагледају начин функционисања и рада из домена уређења водотокова и да се упознају са процесом изградње објекта који је од капиталног значаја за Републику Србију.
 
Такође, стекли су увид како функционише градилиште, како се води градилишна документација, као и неопходне мере заштите које се спроводе на градилишту или у зони градње. ЈВП "Србијаводе" је као домаћин било на располагању студентима током обиласка, активно учествујући у раду и дискусији.
 
Сарадња ЈВП "Србијаводе" и Грађевинског факултета представља пример одличне сарадње између јавног сектора и академске заједнице. Ово успешно партнерство има значајан утицај на обуку студената, праксу и запошљавање младих инжењера након завршетка факултета.
 
Кроз различите начине сарадње, студенти имају прилику да стекну реално искуство и примене своје теоријско знање у стварним околностима. Циљ посете студената је упознавање са организацијом, пословима и начином рада једног великог система.
 
 
Извор: Сајт ЈВП "Србијаводе"
 
 
Srbija vode Svračkovo
Srbija vode Svračkovo
Srbija vode Svračkovo
Srbija vode Svračkovo

 

Претходна страна