Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ ЉУБИЋ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ
 

Zdravstvena stanica Ljubić
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас заједно са сарадницима, и директором Дома здравља Чачак, посетио Месну заједницу Љубић, где су у току завршни радови на изградњи Здравствене станице. Овај објекат гради се на површини од 42,5 ари, а зграда ће се простирати на нешто мање од 2.500 хиљаде квадратних метара.
-Скоро пет година се боримо за овај пројекат. Од доношења планског акта, неопходног решење имовинско - правних односа... „Железнице Србије“ су биле власници већине ове парцеле, а Градско правобранилаштво је прибавило земљиште у јавну својину Града Чачка без накнаде. Преко идејног решења дошли смо и до главног пројекта, дозволе за извођење радова и увођења извођача у посао. На почетку није било лако, било је неопходно измештати подземне инсталације, извођачи су се доста намучили првих седам месеци, чак су у једном тренутку прекинути радови, јер су тражили додатну документацију од „Телекома“, „Водовода“ и ЕПС-а.  Успели смо све те препреке да превазиђемо и сада је изградња у завршној фази. Очекујем да до априла буду завршени грађевински радови, партерно уређење, саобраћајнице и паркинг. Паралелно са тим, радиће се на опремању Здравственог центра у коме ће бити више од 30.000 картона, за све становнике са леве обале Западне Мораве. Најзначајније је да ће се овде налазити и Служба хитне помоћи, која ће моћи најбрже да реагује у случају удеса на ауто.-путу - рекао је градоначелник Тодоровић. Он је нагласио и да се у договору са РФЗО, Министрством здравља и Владом РС ради на пријему нових кадрова у ову здравствену установу у којој ће бити запослено 80 радника.
Како је истакао директор Дома здравља др Александар Пајовић, Здравствени центар у Љубићу биће нови ниво здравствене заштите у Чачку.
-На 2.500 квадрата корисног простора у три нивоа, биће смештена већина наших служби, а посебан значај дајемо Хитној помоћи, која ће бити оријентисана на коридоре и овај део града. Трудићемо се да добијемо и проширење делатности као Дом здравља, овде су планиране специјалистичке ординације које су некада постојале у домовима здравља. Особље из амбуланте у Љубићу ће прећи овде, а тамо ћемо сместити Службу кућног лечења за становнике са ове стране Мораве. Тачно је да лекара нема пуно, али ми смо о томе размишљали на време. Тренутно 12 доктора на специјализацији, тако да ће овде радити и педијатри и гинеколози - рекао је директор Дома здравља.
Нова здравствена установа имаће комплетну лекарску дијагностику, Службу здравствене заштите одраслог становништва, Педијатрију, Одељење гинекологије, Дијагностичко - специјалистичку службу, Лабораторију и апотеку. Такође, предвиђена је конференцијска сала за састанке и едукацију, као и службене просторије.
 
Zdravstvena stanica Ljubić
Zdravstvena stanica Ljubić
Zdravstvena stanica Ljubić
Zdravstvena stanica Ljubić
Претходна страна