Календар догађаја

Јул, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА НА САСТАНКУ СА МИНИСТАРКОМ КУЛТУРЕ
 

 

Čačanska rodna
 
Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић одржали су радни састанак на коме су размотрили наредне кораке и активности у реализацији великог пројекта прве престонице културе Србије „Чачанска родна", који ће омогућити да озбиљним улагањима локалне самоуправе и државе, Чачак и овај део Србије буду препознати као национални центар развоја културе.
 
Гојковић и Тодоровић су разговарали и о припремама за отварање прве престонице културе - Града Чачка у марту ове године, које је планирано за први дан пролећа.
 
Министарка је истакла да ће овај пројекат бити од великог значаја, не само за Град Чачак, већ за и цео Моравички округ, бројне уметнике и све оне који раде у култури. Сагласили су се и да ће осим уметничког, утицати и на инфраструктурни и урбани развој града, као и на јачање капацитета локалне културне сцене.
 
Министарство културе и Град Чачак, са својим тимовима, у протеклој години посвећено су радили на припреми овог пројекта, како би створили предуслове да прва престоница културе наше државе постане видљива и препознатљива на културној мапи Србије и Европе.
 
Град Чачак развио је више од 60 нових уметничких програма под темом „Чачанска родна", која осликава локалну специфичност овог краја, а симболично, ту значајну титулу понеће управо у години када се обележава 150 година од рођења велике српске сликарке, Надежде Петровић и 60 година постојања манифестације „Дисово пролеће".
 
Недавно је у Чачку представљен програм прве Престонице културе Србије, састављен од четири уметничке целине - "На слободи", "На раскршћу", "На калдрми" и "На Морави", као и главни инфраструктурни пројекти за 2023. годину.
 
Čačanska rodna Ministar kulture i Gradonačelnik Čačka

 

Претходна страна