Календар догађаја

Март, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ДОДЕЛИО УГОВОРЕ О ПОДСТИЦАЈНИМ СРЕДСТВИМА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ
 

Subvencije za poljoprivrednike
 
У великој сали Културног центра, градоначелник Чачка Милун Тодоровић је свечано доделио уговоре о подстицајним средствима за пољопривреднике. Ове године за субвенције пољопривредницима из градског будџета издвојено је 67.500.000 динара. Иначе, локална самоуправа је ове године, за различите потребе пољопривредника и пољопривредне производње издвојила, укупно 94.500.000 динара.
 
Пољопривредни произвођачи добили су субвенције за девет нових трактора, 21 пољопривредник купио је земљиште уз подстицај Града, док је више од њих 250 купило различите прикључке, опрему за наводњавање... 
 
-Уз средства од Инстутута за воћарство, око два милиона динара, издвајања за противградну заштиту, превоз ринфузног кукуруза, едукацију у иностранству и први пут 13 милиона динара за субвенције за ђубриво, укупно је из градске касе издвојено 94,5 милиона динара за унапређење пољопривредне производње. Наравно, увек смо ту да побољшамо све услове на селу, па тако у ове набројане инвестиције, нисмо укључили све инфраструктурне радове на побољшању услова на руралном подручју, без којих свакако ни једна врста производње не би могла да иде у узлазном правцу - рекао је градоначелник Тодоровић, подсећајући да је у протеклих седам година буџет за пољопривреду повећан четири пута и најављујући за наредну годину повећање процената за поједине мере.
Градоначелник Тодоровић обратио се у великој сали пољопривредницима, пожелевши им што квалитетније услове и сигурне приносе уз подстицаје које им пружа локална самоуправа, напомињући да је њихов рад основа за опстанак свих нас.
 
Subvencije za poljoprivrednike
Subvencije za poljoprivrednike
Subvencije za poljoprivrednike
Subvencije za poljoprivrednike

 

 

Претходна страна