Календар догађаја

Јул, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ПОСЕТИО ДОО “ХИЗНА” ОГРАНАК “БОЖО ТОМИЋ”
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима посетио предузеће “Хизна&рдqуо; Огранак “Божо Томић&рдqуо;, некадашњи део Фабрике хартије. Предузеће “Хизна&рдqуо;, са седиштем у Мршинцима, се бави производњом папирних хилзни, које имају широку примену у свим видовима индустрије. 
 
Власник ове породичне фирме Драги Дидановић, која постоји већ 31 годину и упошљава 83 радника, упознао је градоначелника Тодоровића са процесом производње у Огранку “Божо Томић&рдqуо;, која је започета 2015. године уз помоћ локалне самоуправе. Сада је у Огранку запослено 40 људи, а предност су имали бивши радници Фабрике хартије. Према речима власника, у објекте које је купила “Хизна&рдqуо;, до сада је уложено око скоро три милиона евра, са новом машином која стиже из Кине за неколико дана. 
 
У овом предузећу производи се око 5.000 тона картона годишње, а градоначелник Тодоровић је истакао да захваљујући оваквим привредницима, који улажу у своју производњу, савремену технологију и воде рачуна о запосленима, наш град напредује у области привреде. Он је истакао да је радницима просечна плата 72.000 динара, а жеља власника за проширивањем производње само може довести до бољитка и за ову фирму и за буџет Града Чачка, који се, између осталог, пуни приходима од пореза на зараде.
 
Папирне хилзне имају вишеструку примену у разним гранама индустрије, па Дидановић истиче да је захваљујући раду и упорности, али и значајној подршци локалне самоуправе, његова породична фирма успела да опстане и у тешким временима, да сачува раднике, али и да настоји да прошири обим производње и запосли нове људе.
 
Претходна страна