Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ПОТПИСАО УГОВОР О ЕНЕРГЕТСКОЈ САНАЦИЈИ
 

 
Данас су у Аранђеловцу, у присуству потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике проф. др Зоране Михаиловић, градоначелницима и председницима 151 јединице локалне самоуправе свечано додељени уговори у оквиру Националног програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. У име Града Чачка уговор је потписао градоначелник Милун Тодоровић, а њиме је наш Град од Министарства рударства и енергетике добио 44.950.000 динара, што је и највећи додељени износ једној локалној самоуправи. 
 
У буџету Града Чачка за 2022. годину обезбеђена су средства у износу од 44.950.000 динара за суфинансирање енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова заменом фасадне столарије, заменом термичког омотача објекта, заменом постојећег грејача простора (котлова) ефикаснијим и уградњом соларних панела. 
 
Сви будући кораци и правила у реализацији наведеног Програма биће технички детаљно утврђени и прецизирани у сарадњи са надлежним министарством и примењивани на све јединице локалне самоуправе којима су средства на јавном позиву одобрена. Након потписивања уговора о реализацији програма са Министарством рударства и енергетике, очекује се усвајање потребних правилника и текстова јавних позива са детаљно утврђеним критеријумима од локалних самоуправа. 
 
Прво ће бити објављен јавни позив за привредне субјекте (директне кориснике-добављаче) за све мере, а након избора привредних субјеката биће објављен јавни позив за грађане (крајње кориснике) и ово је уједно позив за све наше суграђане да учествује у реализацији Програма енергетске санације, имајући у виду чињеницу да је Град Чачак у свом буџету планирао највећа финансијска средства за ову намену, а и од Министарства је подржан са средствима у истом износу, тако да се очекује да ће значајан број грађана бити финансијски подржан приликом учешћа у предвиђеним мерама енергетске ефикасности.
 
Претходна страна