Календар догађаја

Јул, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПРЕЉИНИ, БЕЧЊУ И СОКОЛИЋИМА
 

Бечањ
 
Бечањ
 
Прељина
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са сарадницима, посетио је данас, 16. марта 2022, Прељину и Бечањ где су у току завршни радови на локалним саобраћајницама.
 
У Прељини су, на захтев мештана, асфалтиране три путна правца, укупне дужине око1.500 метара, а вредност инвестиције је око 15 милиона динара.  Према речима Тодоровића ови путеви су веома важни за локално становништво, а планови градског руководства су да се још интензивније ради на побољшању инфраструктуре у овом делу града:
 
- Најкасније на пролеће следеће године, пројекат је при крају, желимо да урадимо централну градску саобраћајницу кроз Прељину, као и крак ка мосту према Чемерници, који ће бити реконструисан. Ове године желимо да завршимо и пројекат за уређење Дома културе у Прељини и да, након регулисања имовинско-правних односа, почнемо реконструкцију овог објекта. 
 
Како би се побољшао квалитет живота сеоског становништва, превасходно је обезбедити развијену путну, комуналну и енергетску инфраструктуру и добру саобраћајну повезаност, којој ће умногоме допринети новоасфалтирани путни правац у Месној заједници „Бечањ“.
 
-Пут у дужини од око два километра, који се управо завршава, спаја четири месне заједнице - Вујетинце, Бечањ, Остру и Мрчајевце. Урађен је на захтев мештана, којима ће ова саобраћајница значајно олакшати живот. Захваљујући њој поново саобраћа јавни превоз - изјавио је градоначелник Чачка. Ова инвестиција вредна је око 23 милиона динара, а градоначелник је најавио да је у плану изградња саобраћајнице кроз Месну заједницу Бечањ, која ће коштати око 50 милиона динара, са чиме би, како је истакао, били заокружени радови на саобраћајној инфраструктури на територији овог дела града.
 
Градоначелник Тодоровић је данас посетио у Соколиће и сеоско домаћинство „Радивојевић“ у власништву брачног пара Драгана и Ане. Драган је дошао из Београда, оженио се Чачанком и пре две године почели су да се баве сеоским туризмом, а у плану им је проширење постојећих капацитета.
 
-Веома нас радује да људи остају на селу, да ту развијају свој бизнис. Драган и Ана са своје троје деце су прави пример како једно домаћинство на сеоском подручју може да се развија. Сви су жељни природе, органске хране и свих благодети које нуди живот на селу, зато није чудо што је смештај код Радивојевића распродат током целе године - рекао је Тодоровић, нагласивши да Град подржава и помаже, колико је у моћи, овакве иницијативе које се поклапају са жељом представника локалне самоуправе да се заустави одлазак младих са села, а то је, између осталог, могуће и развојем сеоског туризма, који представља потенцијални покретач руралног развоја.
 

 

Претходна страна