Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДСКО РУКОВОДСТВО ПОСЕТИЛО ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НА САВИНДАН
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас, 27. јануара 2022. године, на школску славу Светог Саву са својим сарадницима, посетио ОШ „Милица Павловић“, као и издвојено одељење ОШ „Степа Степановић“ у Миоковцима. 
 
Савиндан је и ове године, због епидемиолошке ситуације, обележен скромно, уз мање приредбе ученика и резање славског колача.  
 
Основну школу „Милица Павловић“ похађа више од 1.300 ученика, док је у издвојеном одељењу школе у Миоковцима укупно 19 ђака и предшколаца, који припадају ПУ „Радост“.
 
Директорима, запосленима и ђацима градоначелник, Милун Тодоровић је пожелео срећну Славу.
 
„Највеће је задовољство бити у присуству наших најмлађих суграђана, којима од свег срца честитам њихову славу, али и наставницима и родитељима наших ученика. Свима, пре свега, желим добро здравље и да наредне године славимо без епидемиолошких мера које су сада на снази“, рекао је градоначелник. 
 
Он је у Миоковцима подсетио да ће Град увек, на исти начин, бринути и о градским и о сеоским школама. 
 
„Трудимо се да, пре свега, улажемо што више за све оно што је неопходно за модерно учење. Наставићемо да једнако издвајамо средства за сеоске, као и за градске школе, и ове године почећемо реконструкцију фискултурне сале у Горњој Горевници, која је стара више од 40 година. Такође, завршавамо фискултурну салу у Бресници и Доњој Трепчи, као и пројекат за изградњу сале у Трнави. Ове године почињемо изградњу сале за Економску школу, а активно се ради на документацији за пројекат фискултурне сале у Гимназији“, подсетио је Тодоровић.
 
Град Чачак је за ову годину из градске касе определио око 380 милиона за основно и 144 милиона за средње образовање.
 

 

Претходна страна