Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАДСКО РУКОВОДСТВО У ОБИЛАСКУ УЛИЦЕ ЖУПАНА СТРАЦИМИРА
 

Ulica Župana Stracimira
 
Градоначелник Чачка данас је, са сарадницима, посетио Улицу жупана Страцимира, како би обишли радове на њеном претварању у пешачку зону, које је предвиђено планским актом од пре пет година. За ову инвестицију је из градске касе издвојено 100 милиона динара, а према речима градоначелника Тодоровића, завршетак се очекује у јуну.
Иако се сада радови одвијају предвиђеном динамиком, на самом почетку је било застоја, али су они превазиђени.
-Били смо спремни на ситуације које би нас могле изненадити, јер су изузетно старе подземне инсталације, а почели смо, наравно, од инфраструктурник радова. Сви ти изненадни проблеми сада су превазиђени, наше Јавно комунално предузеће „Водовод“ сутра завршава  прикључивање нових корисника. Јуче је радове започело и ЈКП „Чачак“, који би требало да трају отприлике шест дана, што подразумева замену инсталација и изградњу око 70 метара нових, јер су све инсталације старе више од 60 година - рекао је Тодоровић. Он је нагласио да ће у овом делу бити посађено 35 стабала, а данас је почело асфалтирање средњег дела улице, у случају хитних интервенција за возила ЈКП „Водовод“ или Ватрогасне службе.
Како је градоначелник Чачка нагласио, упоредо са овим радовима, у потпуности се реконструише фонтана на градском тргу, што је инвестирано са 16 милиона из градске касе. Он је нагласио да ће све бити замењено, од  нове пумпе до подлоге.
-Нажалост, облик фонатане и то како је она пројектована, ми не можемо да мењамо, али смо добијали протеклих година примедбе грађана и сад смо приступили њеном потпуном уређењу и прилагођавању њеног изглада у будућу пешачку зону. На овај начин завршавамо уређење централног градског језгра, коме ће печат дати постављање постамента и споменика жупану Страцимиру на Градском тргу - рекао је Тодоровић. Он је нагласио да ће током лета бити завршени велики пројекти - изградња Музеја кошарке и Музеја српске православне цркве у Храму Светог Вазнесења.
Како је рекао Тодоровић, ускоро ће бити омогућен и улазак у Римске терме са шеталишта, а очекује се и завршетак пројектовања јавне гараже, као и почетак њене градње током јесени, на локацији садашње такси станице.
 
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Ulica Župana Stracimira
Претходна страна