Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ГРАД ЧАЧАК КРОЗ ПРОЈЕКТНО ФИНАНСИРАЊЕ ОД 2020. ОБЕЗБЕДИО ДОМОВЕ ЗА ВИШЕ ОД 70 ПОРОДИЦА
 

 
Кроз реализацију пројеката чији су носиоци Комесаријат за избеглице и миграције РС и Канцеларија Уједињених нација за пројектну службу (УНОПС), Град Чачак је од 2020. године решио стамбено питање за више од 70 породица.
 
Реализујући пројекат Комесаријата за избеглице и миграције до сада се у свој нови дом уселило осам породица, куповином кућа на сеоском подручју.
Кроз пројекат чији је донатор ЕУ, путем Програма подршке ЕУ социјалном становању и активној инклузији који имплементира УНОПС (Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге), планирано је да кров над главом добију 44 породице. Период за реализацију траје две године, до јула текуће године, а вредност донације је око 1.400.000 долара, док је Град Чачак учествовао са нешто више од 200.000 долара. На овај начин дом добијају жене жртве насиља, особе са инвалидитетом, Роми или деца која излазе из система социјалног старатељства.
 
Изграђено је 12 стамбених јединица, са два простора за заједничку употребу, корисници су одабрани и очекује се њихово усељење након добијања употребне дозволе. Кроз реализацију овог пројекта додељено је девет изграђених кућа, као и шест „пакета“ за реконструкцију кућа.
Други Јавни позив за избор корисника завршен је 12. јануара 2023. године, а Комисија разматра приспеле пријаве. Током ове седмице биће истакнута прелиминарма ранг листа учесника у јавном позиву  за реконструкцију и куповину кућа.  Овај Јавни позив расписан је за куповину додатних пет кућа и шест пакета за реконструкцију (за кориснике који имају кућу у свом власништву).    
 
Projekat Ljubić kej
 

Кроз донације ЕУ преко Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, изграђена је зграда на Љубић кеју, са 25 стамбених јединица,  која је намењена за избегле и прогнане особе из Хрватске и Босне и Херцеговине. Финансијер је Банка за развој Савета Европе, преко Комесаријата за избеглице и миграције РС. Донација је износила  више од 800.000 евра, а Град Чачак је додао око 20 одсто сопствених средстава. Корисници ових станова ускоро ће добити кључеве својих стамбених јединица. 

Претходна страна