Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Информација о мерама енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на основу објављеног јавног позива Министарства рударства и енергетике
 

 
У буџету Града Чачка за 2022. годину обезбеђена су средства у износу од 44.950.000 динара за суфинансирање енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова заменом фасадне столарије, заменом термичког омотача објекта, заменом постојећег грејача простора (котлова) ефикаснијим и уградњом соларних панела. Министарство рударства и енергетике - Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности одобрила је средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе, својим решењем, којим су Граду Чачку додељена средства у висини од 44.950.000 динара.
 
Град Чачак је добио највећа финансијска средства од Министарства рударства и енергетике - Управе за финансирање и подстицање енергетске ефикасности, од укупно 151 јединице локалне самоуправе, које су учествовале на објављеном јавном позиву.
 
Сви будући кораци и правила у реализацији наведеног Програма биће технички детаљно утврђени и прецизирани у сарадњи са надлежним Министарством рударства и енергетике и биће примењени на све јединице локалне самоуправе којима су средства на наведеном јавном позиву одобрена. Након доношења решења о додели средстава, очекује се потписивање уговора о реализацији програма са Министарством рударства и енергетике, а након тога усвајање потребних правилника и текстова јавних позива са детаљно утврђеним критеријумима. 
 
Прво ће бити објављен јавни позив за привредне субјекте (директне кориснике-добављаче) за све мере, а након избора привредних субјеката биће објављен јавни позив за грађане (крајње кориснике) и овом приликом позивамо наше суграђане да учествују у реализацији Програма енергетске санације.
Претходна страна