Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ И НОКС У ЧАЧКУ ОРГАНИЗОВАЛИ СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ "МЛАДИ МЛАЂИМА"
 

Mladi mlađima
 
Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација Србије (НОКС) организовали су у среду, 10. маја у чачанској сали Скупштине, промоцију Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Републици Србији.
 
Под називом "Млади млађима" одржан је такозвани социјални дијалог, на којем су представници различитих факултета преносили своја знања и искуства стечена током школовања ученицима прве године средње школе, како би им помогли да развију позитивне ставове и разреше неке дилеме у вези са дуланим образовањем.
 
Иницијатива за дијалог је покренута, јер млади највише верују једни другима и могу помоћи у решавању различитих дилема, истакла је директорка Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић.
 
- Циљ социјалног дијалога је да ученицима помогнемо у одређеним дилемама. Потребно је да млади који имају више искуства, разговарају са ђацима прве године средње школе. На тај начин они ће лакше решити дилеме које имају и сазнати све о актуелним темама које их интересују - рекла је Габријела Грујић. Она је истакла да ће у наредном периоду бити  основан стални тим иницијативе социјалног дијалога "Млади са млађима", који ће бити доступан свим младим људима.
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић захвалио је представницима Канцеларије за дуално образовање и Националном оквиру квалификација, директорки Габријели Грујић, као и свима који су се одазвали социјалном дијалогу, истичући значај овог вида образовања, као и то да је оно у Чачку одавно заступљено.
 
-Чачак је одавно препознао значај дуалног образовања, који је оживео и у чачански средњим школама, али на Факултету техничких наука у Чачку. У овом  моделу образовања, сарадња између школа и компанија подигнута је на виши ниво, а представници привреде активније су се укључили у све фазе образовног процеса. Чачак ће сигурно наставити са овом праксом, јер се на тај начин побољшава квалитет практичне наставе у компанијама уз активно учешће ученика у процесу производње - рекао је градоначелник Тодоровић.
 
Mladi mlađima
Mladi mlađima
Претходна страна