Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МЕРЕ РАДИ СУЗБИЈАЊА И ИСКОРЕЊИВАЊА АФРИЧКЕ КУГЕ СВИЊА НА ЗАРАЖЕНОМ ПОДРУЧЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЧАЧКА
 

 
Подручје полупречника најмање три километра око жаришта заразе у насељеном месту Мрчајевци проглашава се ЗАРАЖЕНИМ подручјем од заразне болести афричке куге свиња код домаћих свиња и обухвата Мрчајевце, Доњу Горевницу, Бечањ и Остру, наводи се у Решењу в.д. директора Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде доц. др Милоша Петровића.
 
Према донетом Решењу, подручје полупречника најмање десет километара проглашава се УГРОЖЕНИМ од заразне болести афричке куге свиња и обухвата Вујетинце, Бресницу, Доњу Трепчу, Балугу  Љубићску, Станчиће, Мојсиње, Балугу Трнавску, Вапу, Заблаће, Кукиће, Липницу, Мршинце, Слатину, Горичане и Катргу на подручју града Чачка. Ловишта „Мрчајевци" и „Западна Морава Србија Шуме"  установљена на територији Чачка, проглашавају се подручјем високог ризика од заразне болести афричка куга свиња.
 
Ради сузбијања и искорењивања афричке куге свиња на зараженом подручја у што краћем року ће се извршити попис свих газдинстава на којима се држе и узгајају свиње, као и обележавање и регистрација свих необележених свиња, уз клинички преглед у року од седам дана, под надзором ветеринарског инспектора. Такође, биће вршена еутаназија свих свиња на зараженом газдинству,без одлагања, под надзором ветеринарског инспектора.
 
О свим мерама које су наложене решењем Управе за ветерину детаљније се информишите на следећем линку .
 
Претходна страна