Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МИНИСТАРКА ПРОСВЕТЕ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ – У НАРЕДНИХ ДЕСЕТАК ДАНА ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ВРТИЋА У ЗАБЛАЋУ
 

Izgradnja vrtića u Zablaću
 
Министарка просвете проф.др Славица Ђукић Дејановић данас је одржала састанак са чачанским руководством, на челу са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и овом приликом је најављено потписивање уговора за изградњу вртића у Заблаћу. Овај објекат моћи ће да прими око 120 малишана, а финансира се средствима Светске банке, у износу од 167 милиона динара за инфраструктурне радове и  55 милиона динара за опремање.
 
Како је истакао градоначелник Чачка, ову су сјајне вести, јер ће након три године интензивног рада локалне самоуправе и ресорног министарства на прибављању свих услова за изградњу вртића, она и почети већ у наредних неколико дана.
 
-Овај објекат неопходан је за родитеље, али пре свега малишане који живе у том делу града, њих око 120 у 15 месних заједница. У претходном периоду Град Чачак је прибавио у својину око 40 ари земљишта са објектом, донето је решење о уклањању објекта и наравно урађена пројекто-техничка документација са грађевинском дозволом. Након тога, аплицирали смо код  Министарства просвете и на задовољство свих нас, дошли смо у ситуацију да већ у наредних десетак дана почне градња вртића. Динамика радова зависиће од временских услова, али до краја следеће године, објекат би требало да буде завршен - рекао је Тодоровић.
 
Министарка Славица Ђукић Дејановић нагласила је да је данашњи сусрет веома значајан за Чачак, али и Министарство просвете, јер, како је навела, темељи образовања се праве у вртићима, а изградња једног од њих почиње у Чачку већ наредних дана. Она је такође указала на чињеницу да ће се овај вртић разликовати од осталих, јер ће се читав процес рада васпитача и свих осталих запослених у њему, заправо базирати на креативности малишана који га похађају.
 
- Средства, у износу од 167 милиона динара за изградњу и 55 милиона динара за опрему обезбеђена су од Светске банке, док је Град Чачак финансирао земљиште и непходне инфраструктурне радове за припрему изградње. Оно што је посебно важно је да ће овај вртић у оквиру свог садржаја имати иновативне методе и прицедуре рада. Заправо, креативност деце ће бити иницијални начин рада и васпитачи ће се прилагођавати машти малишана, како би осмислили васпитне и образовне програме за децу различитих узраста - рекла је Ђукић Дејановић, нагласивши да ће кадар који ће се запослити проћи обавезне едукације за ову врсту рада са децом.
 
Izgradnja vrtića u Zablaću
Izgradnja vrtića u Zablaću
Претходна страна