Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МИНИСТАРКА СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА МИЛУН ТОДОРОВИЋ ПОСТАВИЛИ КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ВРТИЋА У ЗАБЛАЋУ
 

Početak gradnje vrtića u Zablaću
 
У Заблаћу је данас симболично обележен почетак градње вртића, у оквиру Предшколске установе „Моје детињство“. Уз градско руководство, на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем, овом догађају је присуствовала министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић. Иначе, градња вртића и његово опремање се реализује кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање&рдqуо;, које спроводи Министарство просвете, а финансира Светска банка у вредности од 167 милиона динара.
Овај објекат простираће се на око 800 метара квадратних и моћи ће да прими око 120 малишана, из  месних заједница.
-Овакав вртић и на овом месту неопходан је за родитеље, али пре свега малишане који живе у овом делу града. У њему ће бити деца из Заблаћа, Балуге, Бањице, Јежевице, Вапе, Рајца, Брезовица, дела Кукића и Липнице и Виљуше.  Град Чачак је за потребе изградње прибавио у својину око 40 ари и урадио пројекто-техничку документацију, за шта је из градског буџета издвојено нешто више од шест милиона динара- рекао је градоначелник Тодоровић, захваливши министарству које је препознало Град Чачак и уврстило га у овако значајан пројекат, али и Влади РС, као и прдседнику и претходном министру Бранку Ружићу.
Министарка Славица Ђукић Дејановић нагласила је да је ово веома значајан дан за Чачак, али и Министарство просвете.
-Министарство просвете, уз подршку Светске банке, наставља вредно и посвећено да ради на ширењу капацитета предшколских установа широм Србије изградњом нових и доградњом и адаптацијом постојећих објеката. Наш циљ је да се што више малишана укључи у систем предшколског васпитања и образовања, нарочито оних из социјално осетљивих група. Такође посебну пажњу улажемо у квалитет предшколског васпитања и образовања, јер верујемо да је то основа за успешну будућност. Значајна је и чињеница да наши сарадници у послу, који се баве градњом, испуњавају све рокове на које их обавезују уговори. У свим овим пројектима су нам изузетно битне сензитивне групе деце, на које посебно обраћамо пажњу - рекла је министарка, подсећајући да образовање заузима посебно место у пројекту „Скок у будућност Србија - 2027“ и да је доказ тога и почетак изградње новог вртића у Заблаћу.
Вртић ће се налазити у центру Заблаћа, са леве стране пута Чачак-Краљево, у непосредној близини школе, цркве и Дома културе. Према пројектно-техничкој документацији, у објекту ће бити 16 соба за малишане, вишенаменска сала, канцеларије за васпитаче, просторија за портира, тоалети, соба за изолацију болесне деце и архива. Све дечије собе имаће гардеробу и тоалет, а у објекту ће се налази и дистрибутивна кухиња са свлачионицом за запослене и делом за одлагање и прање колица, као и вешерница, магацин и радионоца. У оквиру парцеле на којој ће се налазити вртић, предвиђен је паркинг простор са 16 паркинг места, као и велико двориште које ће бити деци на располагању.
 
Početak gradnje vrtića u Zablaću
Početak gradnje vrtića u Zablaću
Početak gradnje vrtića u Zablaću
Početak gradnje vrtića u Zablaću
 
 
Претходна страна