Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ
 

 
Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић данас је посетила Чачак и са градоначелником Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима обишла депонију „Прелићи“, ЈКП „Комуналац“ и парк поред Цркве Свете Марине у Атеници.
 
Министарка Вујовић је истакла да су ресорно министарство и локална самоуправа уложили скоро 200 милиона динара у санацију депоније. 
-Држава је посвећена решавању проблема управљања отпадом. Поред улагања у инфраструкутру, санацију несанитарних и дивљих депонија, трудимо се да модернизујемо и опрему за сакупљање отпада у јавно -комуналним предузећима. Чачак је део пројекта који реализујемо са европским партнерима, а односи се на увођење примарне сепарације отпада у домаћинствима. Јавно комуналном предузећу „Комуналац“ су испоручена три камиона смећара и више од 15.000 рециклажних контејнера и канти, које ће бити подељене грађанима -  рекла је  министарка. Она је посебно нагласила да Министарство за заштиту животне средине има одличну сарадњу са Градом Чачком, као и да је Чачак осим великог пројекта несанитарне депоније, покренуо још један - изградњу постројења за преараду отпадних вода ППОВ.
 
-Уз велику подршку Владе Републике Србије и ресорног Министарства, успели смо да кроз фазе санирамо депонију „Прелићи“ и решимо дугогодишњи проблем наших суграђана који живе у овом делу града. Очекујемо да ће до краја године бити завршена санација целе површине од 12 хектара некадашње несанитарне депоније- сметлишта „Прелићи“ - рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
 
 
Министарка Вујовић је своју посету Чачка завршила посету парку у Атеници, где су јој дочек приредили најмлађи ученици ОШ „Свети Сава“ у Атеници, иначе ангажовани у еколошкој секцији са њиховом учитељицом Александром Стругар. Министарка Вујовић је са децом разговарала на тему одговорног понашања према природи и заштити животне средине. Деца су, том приликом, градоначелнику Тодоровићу, поклонила плакат, који су сами направили, којим су му изразили захвлност што је Град Чачак инвестирао у изградњу парка у коме су и посађене саднице из пројекта „Зелени појас Чачка“.
 
Претходна страна