Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПОСЕТИО УДРУЖЕЊЕ СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ У ЧАЧКУ
 

Poseta organizaciji slepih i slabovidih
 
Поводом обележавања 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су, заједно са градским руководством на челу са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем,  адаптиране просторије Међуопштинске организације слепих и слабовидих у Чачку, у које је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уложило средства за реконструкцију.
 
 
Министар Селаковић је нагласио да је, до сада, ресорно министарство издвојило, у више фаза, у објекат у Чачку, 5,4 милиона динара, а данас су представници министарства имали прилику да разговарају са члановима удружења и да сагледају шта је то што могу да ураде у наредном периоду. Селаковић је најавио да ће и у години пред нама Министарство наставити да помаже све савезе и удружења у оквиру њиховог састава, и да ће акценат бити на промовисању запошљавања особа са инвалидитетом.
 
Како би на најбољи начин представили могућности особа са инвалидитетом и улогу и значај организација које их окупљају, у партнерском односу Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и организација израђен је јединствен сајт www.србијабезбаријера.рс , који на једном месту представља стваралаштво особа са инвалидитетом, улогу и значај организација које их окупљају и обједињује све резултате остварене у партнерству за добробит особа са инвалидитетом.
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је захвалио министру Селаковићу на посети, као и великим улагањима министарства у адаптацију простора Међуопштинског удружења слепих и слабовидих.
-У овом Удружењу је 310 чланова, а њих 170 је из Чачка. Градско руководство на све могуће начине, колико је у моћи, покушава да олакша живот особама са инвалидитетом, реконструкцијом пешачких површина и њиховом прилагођавању овим особама, формирањем паркинг места за њих, као и адаптацијом значајних установа и то ћемо радити и у будућности. Конретно, у овом објекту, у наредном периоду уредиђемо тоалете, а већ смо уложили у реконструкцију топловодне мреже, као и покривање тераса. Услови за сва удружења особа са инвалидитетом, свакако морају бити још бољи, за све њихове активности - рекао је Тодоровић.
 
Poseta organizaciji slepih i slabovidih
Poseta organizaciji slepih i slabovidih
Poseta organizaciji slepih i slabovidih
Poseta organizaciji slepih i slabovidih
Претходна страна