Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
НА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОДА ОДРЖАНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ЧАЧКУ
 

 

Međunarodni dan voda
 
У петак 22. марта на Међународни дан вода, у сали Скупштине града Чачка одржана је научна конференција под називом „ВОДА: ГЛОБАЛНИ ИЗАЗОВ - ЛОКАЛНО РЕШЕЊЕ“. Конференцији је присуствовао велики број учесника и еминентних стручњака из ове области, међу којима су били др Небојша Вељковић из Агенције за заштиту животне средине, Славимир Стевановић изРХМЗ-о, Иван Петровић из ЈВП "Србијаводе", као и представници привредника - Бобан Јоксић (ББД Гроуп) и Урош Натевић ("Суперлаб),  који у свом пословању користе иновативну технологију за управљање водама.
 
О одличном квалитету воде коју пију Чачани, али и становници читавог Моравичког округа, говорили су др Аксентије Тошић, директор ЗЗЈЗ Чачак и Зоран Бараћ, директор ЈП „Рзав“ Зоран Бараћ, потврдивши да је пијаћа вода већ деценијима бактериолошки и хемијски исправна.
Ова научна конференција имала је за циљ указивање на очување вода, али и прилика за неформално повезивање и размену идеја међу свим учесницима из различитих сектора друштва, нагласила је Марјана Петронијевић, помоћница градоначелника, као организатор ове конференције испред Града Чачка.
 
Међу учесницима излагања и дискусије били су и привредници, који су истакли да је свако предузеће дужно да се бави очувањем животне средине и развијањем модерних технологија које утичу на ширење могућности за очување воде. На конференцији се могло чути да је активност на глобалном нивоу неопходна за спас вода, па је за ту борбу најзначајнија заједничка активност државе, локалних самоуправа, приватног сектора и цивилног друштва.
 
Međunarodni dan voda
 

 

Претходна страна