Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
НОВА ПАРКИНГ МЕСТА У НАСЕЉУ АВЕНИЈА 1
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић и његов помоћник Милош Стеванић данас су се састали са Милорадом Златићем, станаром насеља Авеније 1 и једним од покретача решавања проблема паркинг простора у овом насељу. На углу Булевара Вука Караџића и Улице Стоје Тошић, пре неколико недеља завршена је изградња паркинга, са нешто више од 30 паркинг места, за станаре околних зграда. Инвестиција је вредна шест милиона динара, од чега је 5,5 обезбедила Влада Републике Србије, преко ЈП „Путеви Србије“, а пола милиона за расвету и обележавање паркинг места финансирано је из градске касе.
Градоначелник Тодоровић је истакао да је ово само почетак решавања проблема недостатка паркинга у насељима у којима су грађене вишеспратнице седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, када поред њих нису предвиђани паркинзи.
-Ових 30 места је почетак, свесни смо да је недовољно за све станаре. Генералним планом предвидели смо проширење паркинг зона у овом делу града, као и претварање Улице Стоје Тошић у једносмерну, чиме би се добило још око 30 паркинг места - рекао је Тодоровић. Он је истакао да је обавеза градског руководства да се у оваквим стамбеним просторима, а слични се налазе и на Љубић кеју и Авлаџиници, што више јавног простора обезбеди за пракинге. Како је нагласио градоначелник, као дугорочно решење у овом делу града, предвиђена је изградња велике јавне гараже, са око 300 паркинг места, 
Милорад Златић је рекао да је нових 30 паркинг места почетак решавања овог проблема.
-У овом насељу су и вртић и школа, велики број пешака свакодневно овде пролази, неопходно им је обезбедити сигуран и несметан пролаз, првенствено слободне тротоаре. Надам се убрзаној изградњи паркинг простора и решавању овог проблема - рекао је Златић.
 

 

 

Претходна страна