Календар догађаја

Септембар, 2023
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОБРАЋАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧАЧКА
 

 
 
ЧАЧАК - Чланови Штаба за ванредне ситуације на данашњој седници донели су одлуку о затварању свих пет пијаца на територији града Чачка.
"Пијаца у Мрчајевцима којом газдује Јавно комунално предузеће Моравац затворена је у 14:00 часова, док ће преостале четири пијаце бити затворене 26. марта у 16:00 сати. Ово се не односи на локале чији улаз није у самој пијаци", изјавио је градоначелник Милун Тодоровић.
Данас од 14:00 сати престала је наплата паркирања.
На седници је донета одлука да се родитељима, чија деца похађају две предшколске установе "Моје детињство" и "Радост", а чији је оснивач Град, не наплаћују услуге од тренутка када је обустављен рад.
Тодоровић је рекао да је упућена молба и приватним предшколским установама да примене овакву меру.
Усвојен је и предлог да директорка Апотекарске установе Чачак може донети одлуку о радном времену у складу са препорукама Владе Србије, с тим што ће апотека "Др Драгиша Мишовић" бити дежурна 24 сата.
На седници Градског већа донета је одлука да се 1.400.000 динара определи за све материјалне трошкове који се тичу средстава и опреме за сузбијање корона вируса.
Мушкарац који је јуче превезен на Инфективну клинику у Београду осећа се добро, стабилно, изјавио Тодоровић, додајући да су још двоје оболелих пребачени у Крагујевац.
Према његовим речима, све три особе су мушкарци старори између 50 и 60 година и на респираторима су.
"До сада у Моравичком округу имамо присуство корона вируса потврђено код 13 особа, деветоро је Чачана, двоје из Лучана и по једно из Ивањице и Горњег Милановца. Осморо пацијената који се налазе на инфективном одељењу чачанске болнице су стабилно. На дечије одељење током ноћи примљена је једна девојчица и тренутно је у добром стању", нагласио је Тодоровић.
Градоначелник је рекао да је на подручју округа око 1.000 особа у самоизолацији.
Током ноћи забележено је неколико прекршаја. Приведена су два лица због крађе у време полицијског часа, као и три лица због туче на обилазном путу док су били у транзиту. Једно од тих лица имало је меру изолације.
Народна кухиња у Чачку тренутно има 659 корисника, а у прихватилишту се налази њих седморо.
"Добро је то што је нашим пољопривредницима омогућено да од 05:00 сати ујутру до 20:00 часова несметано обављају своје послове, али морају управљати својом механизацијом, на својим парцелама", прецизирао је Тодоровић.
Градоначелник је упутио апале свим грађанима да остану код куће, да буду дисциплиновани, поштују све наредбе и уредбе, како бисмо што пре и безболније изашли из ове ванредне ситуације.
 
Видео материјал обраћања градоначелника Чачка Милуна Тодоровића Преузмите
Тонски запис обраћања градоначелника Чачка Милуна Тодоровића Преузмите
   
Видео материјал са 24. Седнице Штаба за ванредне ситуације.  Преузмите
 
Видео материјал са 101. Седнице Градског већа. Преузмите
Претходна страна