Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОДРЖАНА 76. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА
 

Gradsko veće
 
Данас је одржана 76. седница Градског већа Града Чачка.  Већници су усвојили предлог решења о прибављању у јавну својину Града Чачка изградњом друмског моста преко Лозничке реке у Булевару војводе Путника у Чачку.
-На овај начин, преко моста, Булевар војводе Путника ће се спојити са Немањином улицом. Такође, донето је решење о прибављању у јавну својину дела парцеле за проширење Бирчанинове улице, као и пет одлука о отуђењу земљишта. Земљиште је отуђено на последњем јавном надметању, које је организовано 28. новембра ове године. Након уговарања, у градску касу биће уплаћено 165 милиона динара - рекао је председник Градског већа градоначелник Милун Тодоровић. Он је истакао да је веома важна одлука која је донета на данашњем заседању и експропријација земљишта у Слатини, према закључку Владе РС о отуђењу јавног интереса за прибављање у својину објекта и земљишта у Слатинској бањи. 
-Желимо да прибавимо тај објекат, који се налази уз објекат и земљиште које је у својини Града Чачка. Када се стекну инфраструктурни услови да Слатинска Бања добије статус бање, наша жеља је да наставимо изградњу и да објекат који смо прибавили наменимо за амбуланту, и да наставимо да инфрструктурно и на све остале начине унапређујемо Слатинску Бању - рекао је Тодоривић. Такође, потврђен је предлог решења о прибављању у јавну својину изградњом водоводне мреже у Бечњу и Бресници.
-Ово је веома важна одлука. Конкурисали смо код Министарства за пољопривреду, водопривреду и шумарство и очекујемо да у наредних десетак дана, буде донета најпозитивнија одлука по нас и да од ресорног министарства добијемо више од 80 милиона динара за наставак изградње водосистема у Бресници и Бечњу - рекао је Тодоровић. На дневном реду било је и постављање начелника Градске управе за финансије и Градске управе за опште и заједничке послове.
- У обе управе, начелницима који су и до сада били, наставља се мандат и у наредних пет година. На челу Градске управе за финансије остаје дипломирани економиста Зоран Тодосијевић, а на челу Градске управе за опште и заједничке послове дипл. правник Небојша Бежанића. Моји сарадници и ја веома смо задовољни како су до сада, заједно са својим запосленима, обављали овај посао и дали велики допринос у развоју нашег града - рекао је градоначелника Чачка.
Претходна страна