Календар догађаја

Мај, 2023
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОДРЖАН САСТАНАК ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА СА МИНИСТРОМ БЕЗ ПОРТФЕЉА ЂОРЂЕМ МИЛИЋЕВИЋЕМ
 

Ministar Đorđe Milićević
 
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић, заједно са сарадницима и државним секретаром у Министарству за јавна улагања Немањом Трнавцем, је данас, 5. априла 2023. године, био на састанку са локалним руководством Чачка на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем. Тема данашњег састанка била је јачање везе са дијаспором, односно повезивање локалних самоуправа са појединцима у дијаспори, који би били у стању да оснаже привредну и сваку другу врсту потенцијала Чачка.
 
Како је нагласио градоначелник Тодоровић, ово је само један у низу састанака, који ће се одржати, како би Чачак оснажио везе са дијаспором, али и искористио све оне могућности које ресорно министарство нуди као помоћ успостављања бољих веза са дијаспором, а неке се тичу и будућих пројеката.
 
-Наш заједнички закључак је да нисмо довољно искористили ресурсе које има наша дијаспора. Тежимо ка квалитетнијој сарадњи и желимо да свим оним људима који живе ван домовине, а вољни су да улажу у свој град, то омогућимо. Разговарали смо о неколико пројеката који нас очекују ове године за које ће Град аплицирати - рекао је Тодоровић.
 
Министар Ђорђе Милићевић је, овом приликом, истако значај боље сарадње са дијаспором за развитак читаве Србије и свих локалних самоуправа.
 
-Наш циљ је да сваку самоуправу, па тако и град Чачак, подстакнемо да учествује у пројектима које ће покренути наше министарство, али и да на прави начин искористи потенцијале дијаспоре. У дијаспори је велики економски потенцијал, а локалне самоуправе морају бити спремне да учествују на инвестиционим конвенцијама, на којима би требало да представе своје личне потенцијале - рекао је министар Милићевић. Он је истакао да је кроз различите састанке, увидео да су људи у дијаспори веома заинтересовани за такозвани здравствени туризам и да се у том погледу Чачак истиче са Овчар Бањом, Слатинском бањом, као и Атомском Бањом Горња Трепча.
 
Овом приликом, министар Милићевић је представио пројекат, за који би локалне самоуправе требало да аплицирају, а средства за реализацију су већ издвојена из буџета државе.
 
-Наш план је да током лета организујемо кампове за нашу децу из дијаспоре старости од 12 до 18 година, која би дошла у Србију. Не само у Београд, већ у различите градове и општине. За тих седам до десет дана, колико би они боравили у Србији, имали би прилику да виде само неке од њених лепота, и на тај начин упознају своју земљу. Наравно, план нам је да успоставимо такву сарадњу, да и деца одавде одлазе у кампове, које би организовала дијаспора - рекао је Милићевић.
 
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић је са својим сарадницима, државним секретаром Немањом Трнавцем, градоначелником Милуном Тодоровићем и његовим колегама посетио и ОШ "Ратко Митровић" која је потпуно реконструисана новцем који је обезбедила Канцеларија за јавна улагања (сада министарство) Владе Републике Србије.
 
Ministar Đorđe Milićević
Ministar Đorđe Milićević
Ministar Đorđe Milićević
Претходна страна