Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОД МДУЛС-А ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ДВА ПРОЈЕКТА У ЧАЧКУ ПЕТ И ПО МИЛИОНА ДИНАРА
 

MDULS u Čačku
 
Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић потписао је данас уговоре о расподели бесповратних буџетских средстава са 27 председника општина и градоначелника, за реализацију различитих пројеката. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић потписао је уговоре за доделу средстава за два пројекта - Кошаркашки камп „Малина“, за који је министарство определило четири и по милиона динара и Еколошки информациони систем „Еко Чачак“, пројекат који је од министарства финансиран са милион динара.
-Данас смо од Министарства државне управе и локалне самоуправе добили укупно пет и по милиона динара за реализацију два значајна пројекта. Кошаркашки камп „Малина“ Град ће суфинансирати са милион динара, а овај камп већ четири године окупља око 200 учесника из Србије и региона на кошаркашке терене Чачка. Жеља нам је да ове године буде више учесника из иностранства, како бисмо тој деци приближили наше спортске, али и културне вредности, а исто тако оснажили везе са градовима у региону, и шире - рекао је градоначелник Тодоровић.
Еколошки информациони систем „Еко Чачак“ ће се из градске касе суфинансирати са још 200.000 динара, а за циљ има да олакша грађанима информисање о метеоролошком условима, ванредним ситуацијама и пружи ажурне информације о комуналним услугама и интервенцијама. Градоначелник Тодоровић подсетио је да је захваљујући финансијској помоћи Министарства државне управе и локалне самоуправе, у износу од 12 милиона динара и 13 милиона издвојених из буџета Града, Чачак добио једну од најлепших и најмодернијих сала Скупштине, у којој је одржан данашњи скуп. Такође, за Јединствено управно место опредељено је око седам милиона динара, од чега је ресорно министарство дало шест милиона, а  Град Чачак остатак средстава.
-Овај пројекат је при крају и очекујемо врло брзо да Јединствено управно место у нашој згради почне да ради. Набавили смо сву потребну рачунарску опрему, инсталирали систем и чим буде завршенои брендирање, наши суграђани ће на једном месту моћи да заврше све оно због чега су до сада одлазили на више шалтера, у различите установе - реако је Тодоровић, истичужи да Чачак од МДУЛС-а очекује подршку за још пројеката, на основу којих ће се унапређивати живот наших суграђана.
Министар државне управе и локалне самоуправе др алекасандар Мартиновић захвалио је представницима Града Чачка на госопримству, истичуђи да су данас потписани уговори са 27 јединица локалне саноуправе, за финансирање укупно 29 пројеката.
- За ову намену определили смо 410 милиона динара за помоћ градовима и општинама при реализацији оних пројеката који су за њих важни. Током ове године, након ребаланса буџета, сигурно ћемо имати још један Јавни позив и са 500, 600 милиона динара, са колико очекујемо да располажемо, бићемо у могућности да помогнемо још одређеном броју локалних самоуправа за реализацију њихових пројеката. Желим да истакнем да је Чачак пример града који се у протеклих десетак година изузетно развио и позитивно променио. Чачак је дефинитивно постао центар Западне Србије, у економском и саобраћајном смислу, и прави је пример добре праксе како јединица локалне самоуправе уз изузетну сарадњу са државом, министарствима може да се развија и унапређује. Захваљујући добрим домаћинима, пре свега, градоначелнику Милуну Тодоровићу показало се да су сва средства која је држава уложила у Чачак искоришћена на најбољи могући начин - рекао је министар Мартиновић, напомињући да је Чачак град који се најбрже развија у Србији, као и да ће држава наставити у њега да улаже.
 
MDULS u Čačku
MDULS u Čačku
MDULS u Čačku
Претходна страна