Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОПРЕМА ЗА ПЦР ТЕСТИРАЊЕ ПОСТАВЉЕНА У НОВУ МИКРОБИОЛОШКУ ЛАБОРАТОРИЈУ
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, данас је са сарадницима, у свом кабинету, примио делагацију Rotary Фондације, као и представнике Rotary клуба Чачак, како би се разменили утисци о сарадњи на опремању микробилошке лабораторије у Чачку, а и уговорили нови партнерски пројекти. Иначе, Rotary клуб Чачак данас прославља 20 година постојања.
 
Како је најављено након састанка, лабораторија ће бити у функцији за око месец дана, када ће и финални радови на објекту бити завршени, а опрема потребна за рад, коју су обезбедили Ротаријанци, у вредности од око 150.000 долара, је већ постављена. Представници Rotary клубова из земље и иностранства, заједно са представницима локалне самоуправе, данас су посетили зграду будуће лабораторије.
 
Иначе, Град Чачак је за реализацију ове значајне инвестиције обезбедио локацијске услове, планске документе, као и 23 милиона динара за изградњу објекта, који се простире на нешто више од 200 метара квадратних. 
 
Нова микробиолошка лабораторија, којом ће управљати чачански Завод за јавно здравље, биће за добробит свих становника Чачка, али и читавог региона, нагласио је помоћник градоначелника за друштвене делатности Мирослав Петковић, захваливши Rotary клубу на значајној донацији, али и, како је рекао, вредним запосленима у ЗЗЈЗ Чачак.
 
Директор чачанског Завода за јавно здравље др Аксентије Тошић истакао је да је набављена најсавременија опрема, која представља последњу реч технике када је у питању ПЦР тестирање. Он је нагласио да у ЗЗЈЗ Чачак ради пет одличних микробиолога, чија ће стручност у значајној мери омогућити и друге врсте микробилошкох испитивања, која савремена опрема омогућава. 
 
-Ово је најлепши начин да Rotary клуб Чачак обележи 20 година постојања, са овако лепом донацијом своме граду, и управо она показује на који начин делује Rotary , уз подршку међународне Rotary организације, USAID-a. Захваљујући пријатељима широм света, Rotary клуб је успео да донесе у свој град 150.000 долара и захваљујући томе, јавно здравље ће бити унапређено. Током разговора са градоначелником Тодоровићем имали смо прилике да представимо могућности за сарадњу са Градом и на неким будућим пројектима- рекао је гувернер Rotary Дистрикта 2483 Никола Божић.
 
 
Претходна страна