Календар догађаја

Јул, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ГОРЊОЈ ГОРЕВНИЦИ
 

Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, данас је заједно са својим сарадницима, свечано отворио реконструисану фискултурну салу у Основној школи „Степа Степановић“ у Горњој Горевници. У овој згради, у призмљу је сала, док се на спрату налази и просторија за предшколце, која је такође реконструисана, а вредност ове инвестиције је око 23 милиона динара, која су обезбеђена из градске касе.
 
- Ова фискултурна сала грађена је 1980. године, захваљујући Живадину Крџићу из Горње Горевнице, на чију иницијативу је изграђена и тада је била је друга у Општини Чачак. Након 43 године доживљава напокон озбиљну реконструкцију, од крова до темеља, која ће на значајан начин помоћи ученицима да се квалитетније баве спортом у оквиру редовних наставних активности. Оно што је такође битно, је да је на спрату и простор за 16 предшколаца, који је такође реконструисан, а то је велика ствар за све малишане који овде проводе доста времена - рекао је градоначелник Тодоровић, напомињући да локална самопурава има у плану да наредне године буду реконструисани спортски терени у школи, део ограде у дворишту, али и завршен пројекат којим се један део објекта школске трпезарије приводи намени за боравак јаслене групе.
 
У овој спортској сали налазе се два тоалета, две свлачионице и канцеларија за наставнике. Основну школу „Степа Степановић“ похађају 143 ученика, у матичним и истуреним одељењима, а директорка Лела Дачић је захвалила локалном руководству на значајној инвестицији, као и новој спорстој опреми за наставу физичког васпитања, док су им ученици школе, овом приликом, приредили приредбу у такорећи, новој, фискултурној сали.
 
Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
Fiskulturna sala Gornja Gorevnica
Претходна страна