Налазите се: Почетна - Е-Управа - Обавештења

Обавештење Завода за интелектуалну својину

 
Завод за интелектуалну својину обавештава да су 6. децембра 2019. године умањене таксе за електронске пријаве права индустријске својине.
 
Такса за електронску пријаву за признање патента и малог патента умањена је за 50%, док је такса за електронску пријаву за признање индустријског дизајна, жига, колективног жига и жига гаранције умањена за 25%.
 
Поштовани суграђани, искористите ову погодност, поднесите електронску пријаву и уштедите новац.
Додатне информације о подношењу електронских пријава Заводу за интелектуалну својину мижете да видите на званичном сајту Завода за интелектуалну својину www.zis.gov.rs

Нова уверења о просечном приходу по члану домаћинства за ученички и студентски дом

   
Уверење о просечном приходу по члану домаћинства за ученички дом Преузмите
Уверење о просечном приходу по члану домаћинства за студентски дом Преузмите

ГРАД ЧАЧАК ДЕО ПРОЈЕКТА "УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ" - НАЦИОНАЛНИ РЕГИСТАР ИНВЕСТИЦИОНИХ МАПА

  ONLINE РАДИОНИЦА ПРОЈЕКТА "УНАПРЕЂЕЊЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ У СРБИЈИ"

 У оквиру пројекта "Унапређење пословне климе у Србији" одржана је виртелна радионица 11. јуна 2020. годинена тему: "Потребне информације и елементи на  веб сајту за праћење и видљивост пројекта "Унапређење пословне климе у Србији", везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.
 

Радионицу је водио Бени Андерсон ( Benny Andersson ), експерт у Одељењу за Односе с јавношћу и маркетинг комуникацију, Лантматеријета ( Lantmäteriet ), Краљевина Шведска.
 
Пилот Јединице локалне самоуправе одредиле су најмање по једног представника који је учествовао у овој радионици. 
 
Град Чачак, као једна од пилот Јединица локалне самоуправе,  одредила је  свог представника који је учествовао у овој радионици. Радионици су присуствовали и запослени из Републичког геодетског завода ангажовани на ажурирању садржаја на веб страници.
 
 
Радионица је имала две тематске јединице. Прва се односила на тему Концепт израде веб сајта за мониторинг и видљивост пројекта "Унапређење пословне климе у Србији&рдqуо; коју је презентовала др Марина Јовановић-Миленковић, координатор пројекта, испред пројектног тима из Србије. Друга се односила на тему "Презентација о оптимизацији искуства корисника" коју је презентовано Данијел Старнберг ( Daniel Starnberg ), експерт у одељењу за Односе с јавношћу и маркетинг комуникацију, Лантматеријета ( Lantmäteriet ), Краљевина Шведска.
 
 
 
На крају радионице, учесници су дискутовали и дали позитивно мишљење о одабиру теме, садржају и начину одржавања радионице.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ ПОЛАГАЊА ИСПИТА О ПОЗНАВАЊУ ГРАДА ЧАЧКА И ПРОПИСА КОЈИ РЕГУЛИШУ ДЕЛАТНОСТ ТАКСИ ПРЕВОЗА ПУТНИКА

 
Комисија за полагање испита за возаче такси превоза о познавању града Чачка и прописа који регулишу делатност такси  превоза путника
 
 
Обавештавају се кандидати који испуњавају услове за такси возача на територији града Чачка да ће се полагање испита за возача обавити дана 05.06.2020.године са почетком у 12,00 часова.
 
Полагање испита обавиће се у канцеларији 107. (први спрат) градске управе Чачак.
 
Испит обухвата познавање следећих прописа:
1. Закон о превозу путника у друмском саобраћају
2. Програм такси стајалишта на територији града Чачка
 
Пријава за полагање испита подноси се Комисији (на писарници грдске управе) најкасније 3 дана пре термина одређеног за полагање испита односно до 02.06.2020.године.
 
Висина Накнаде за полагање испита износи 5.000,00 динара.
 
НА ИСПИТ ОБАВЕЗНО ПОНЕТИ ЛИЧНУ КАРТУ.
 
У Чачку, дана 18.05.2020.године
 
ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ
Биљана Ђуровић
 
Решење о привременом заузећу земљишта Преузмите
   
Решење о постављењу привременог заступника 4 Преузмите
Решење о постављењу привременог заступника 3 Преузмите
Решење о постављењу привременог заступника 2 Преузмите
Решење о постављењу привременог заступника 1  Преузмите

Обавештење пореским обвезницима о могућностима преузимања налога за уплату

Преузмите Обавештење.

13. Седница изборне комисије


На 13. седници Изборне комисије града Чачка, 12. децембра 2019. године предложено је шест кандидата за инструкторе који ће се, према плану и програму Републичке изборне комисије, обучити за рад бирачких одбора у сталном саставу на спровођењу избора у 2020. години и то:  Касија Вукајловић, председник и Марија Радовић, заменик председника Изборне комисије града Чачка, Љубиша Милосављевић, секретар и Снежана Настић Печенковић, заменик секретара Изборне комисије града Чачка, Небојша Бежанић, начелник Градске управе за опште и заједничке послове града Чачка и Гордан Ђорђевић, шеф службе за информатику и аналитику у Градској управи за опште и заједничке послове града Чачка.

Преузмите документ.

Имплементација европског законодавства у области емисија испарљивих органских једињења

 

У току је пројекат „Имплементација европског законодавства у области емисија испарљивих органских једињења“ коју реализује Технолошко-металуршки факултет Београд, уз подршку Министарства заштите животне средине и Агенције за заштиту животне средине РС. Овај пројекат обухвата имплементацију Уредбе о листи индустријских постројења и активности у којима се контролише емисија испарљивих органских једињења при одређеној потрошњи растварача и укупним дозвољеним емисијама, као и шеми за смањење емисија („Сл. Гласник РС“ бр.100/11) кроз израду Регистра ВОЦ оператера који имају обавезе у погледу смањења и контроле емисија ВОЦ као и редовног мониторинга и извештавања Агенцији. Да би Регистар ВОЦ оператера био успешно и валидно урађен, са подацима који ће дати праву слику о употреби органских растварача, неопходна је сарадња свих нас.

Министарство заштите животне средине је Инспекцији за заштиту животне средине Града Чачак поверило обавезу доставе упитника правним лицима, као и њихово даље прослеђивање.

Списак оператера са територије Града Чачка, као и оригинални упитници, налази се у наставку документа.

 
Списак оператера са територије Града Чачка Преузмите
Упитник (Активност 8) Преузмите
Упитник (Активност 7 и 9) Преузмите
Упитник (Активност 11) Преузмите
Упитник (Активност 16) Преузмите
Упитник (Активност 17) Преузмите
Упитник (Активност 17 и 20) Преузмите
Упитник (Активност 19) Преузмите

 

Информација о седницама Изборне комисије града Чачка, ажурирана са 10. седницом одржаном 11.12.2018. године


Преузмите документ

Информација о заказаним зборовима грађана


Преузмите информацију.