Календар догађаја

Август, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Обезбеђена заштитна опрема за 19 градова и општина
 

 
Заједничком иницијативом Немачке развојне сарадње и Сталне конференције градова и општина обезбеђена је заштитна опрема за запослене у 19 локалних самоуправа. Свака од 19 локалних самоуправа добија количину заштитне опреме довољну за све запослене у локалној администрацији. Укупно је обезбеђено 3100 маски и исто толико пари рукавица, у вредности од 12.690 Евра. Достава заштитне опреме локалним самоуправама је почела 22. маја, док је завршетак очекује 29. маја 2020. године, уз поштовање здравствених препорука. 
 
Имајући у виду важност безбедности на раду, као и ризик ширења вируса у радним колективима на који је кризни штаб недавно указао, подршка у виду заштитне опреме доприноси безбеднијем и ефикаснијем раду запослених. А како су запослени у градовима и општинама у сталном контакту са грађанима и грађанкама, додатна заштитна опрема ће допринети континуитету пружања јавних услуга. Локалне самоуправе за које је обезбеђена заштитна опрема су: Врање, Пирот, Ниш, Медвеђа, Бела Паланка, Сомбор, Крушевац, Крагујевац, Чачак, Врњачка Бања, Нова Варош, Лозница, Шабац, Пландиште, Суботица, Сремска Митровица, Свилајнац, Рача и Мали Зворник.
 
Заштитна опрема је обезбеђена уз подршку пројекта немачко-српске развојне сарадње “Подршка реформи јавне управе у Србији“, који спроводи ГИЗ. У сарадњи са ГИЗ-ом, Стална конференција градова и општина спроводи активност "Унапређење административне ефикасности и делотворности на локалном нивоу&рдqуо;, која има за циљ јачање капацитета локалне самоуправе да управљају ресурсима и подижу квалитет услуга које пружају грађанима и привреди уз поштовање принципа доброг управљања.
Претходна страна