Календар догађаја

Јануар, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Одржана 7. седница Градског штаба за ванредне ситуације града Чачка
   


У вези најаве из Републичког хидрометеоролошког завода да ће наредних дана падати ледена киша и наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са тим, као и у вези са питањем анализе садашњег стања обезбеђивања спровођења контроле спремности и оспособљености предузећа надлежних на рашћишћавању снега и одржавању путне мреже, у петак 14. децембра 2012. године одржана 7. седница Градског штаба за ванредне ситуације града Чачка. Донети су следећи закључци:


1.  Да су сва јавна предузећа надлежна и ангажована у рашчишћавању снега - одржавању путне мреже на територији града Чачка, спремна и оспособљена за рашчишћавање снега, да имају довољне количине соли и агрегата и да је  у ЈКП ,,Комуналац“ Чачак обезбеђено двадесетчетворочасово дежурство.

2.  Да се све јавне службе, школе, вртићи и председници скупштине станара стамбених зграда  могу јавити у Јавно комунално предузеће „Комуналац“ Чачак ради узимања одређене количине соли  како би обезбедили несметан прилаз установама , школама , вртићима и стамбеним зградама. 

3.  Да  грађани изврше заштиту својих водомера и унутрашњих водоводних инсталација  а посебно грађани у стамбеним зградама како не би дошло до пуцања истих.

4.  Да грађани  изврше набавку потребне количине хране и лекова за наредне дане за које се предвиђа ледена киша, како без преке потребе не би излазили напоље.

5.  Препоручује се ,,Електродистрибуцији“ Чачак да има разумевања за грађане који су у тешкој материјалној ситуацији а имају дуг за електричну енергију те да исте не искључују са мреже док су овако ниске температуре већ изнађу могућност за репрограм односно други повољнији начин измирења дуга, а у циљу очувања здравља и живота грађана.

6. Да ће Штаб наредних дана пратити функционисање у свим областима  и у складу са насталим ситуацијама предузимати мере и обавештавати јавност.

 

Претходна страна