Календар догађаја

Децембар, 2018
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
Одржане две седнице Савета за јавни ред и мир
   


Поводом проналажења наркотика у дворишту Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, јуче, 15. марта 2018. године, на иницијативу градоначелника, одржана је седница Савета за јавни ред и мир града Чачка. На седници су донети следећи закључци и предлози:

- У сарадњи са Полицијском управом Чачак и Школском управом финансирати отварање мониторинг центра у Полицијској управи Чачак у којем би били умрежени сви видео надзори основних и средњих школа из којег ће полицијски службеници пратити дешавања у школама и непосредном окружењу и правовремено реаговати.
- Да се у сарадњи са Школском управом интензивирају предавања ученицима и родитељима о погубном утицају дроге како на здравље, тако и на породице зависника, с тим што ће се на основу резултата научних истраживања допунити новим методологијама у спречавању болести зависности.
- Неопходно је повећати број школских полицајаца, у складу са могућностима Полицијске управе.У току данашњег дана, 16. марта 2018. године, одржана је још једна седница којој су, осим чланова Савета, присуствовали директори основних и средњих школа из Чачка, начелници Школске и Полицијске управе и представници локалне самоуправе на којој су им представљени закључци и предлози са јучерашње седнице Савета.

Констатовано је да информације које су објављене у појединим средствима јавног информисања нису потпуно тачне. Дрога је пронађена на простору Парка знања, а не у дворишту Техничке школе а да су запослени ОШ „Вук Караџић“ по хитном поступку предузели све активности у складу са процедуром и уз сарадњу са представницима Полицијске управе у Чачку, која предузима све мере на расветљавању овог случаја.

Присутни директори основних и средњих школа су истакли изузетну сарадњу са Полицијском управом Чачак и локалном самоуправом. На данашњој седници су дефинисани следећи закључци:

- Да школе доставе локалној самоуправи извештаје о стању опреме за видео надзор и осветљење школских дворишта.
- Да се приступи формирању мониторинг центра при Полицијској управи Чачак, а на основу позитивних примера других локалних самоуправа, при чему ће Град пружити финансијску подршку.
- Истакнут је велики значај и допринос школских полицајаца па је потребно повећати њихов број што ће Полицијска управа Чачак, у складу са својим могућностима, реализовати.

Из Кабинета градоначелникаПретходна страна