Календар догађаја

Фебруар, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОЧЕЛА ДРУГА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ БУЛЕВАРА ВОЈВОДЕ ПУТНИКА
 

 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас са сарадницима, обишао радове на изградњи другог дела Булевара војводе Путника (Улица 10). Ова траса води од старе млекаре до Лозничке реке, а дужина деонице је 331 метар, док ће ширина булевара бити од 18 до 22 метра. Саобраћајница ће имати четири коловозне траке, разделно острво и тротоаре. Читава инвестиција вредна је 102 милиона динара, од чега је, на захтев Града, Влада РС, преко ЈП „Путеви Србије“ обезбедила 68 милиона динара, а 34 милиона издвојена су из градског буџета. 
 
-Важно је да ће из булевара моћи да се укључи у улице Колубарску, Страхињића Бана и Бирчанинову, и на тај начин ће се напокон растеретити  Трнавска улица. Већ радимо даље на пројектно техничкој документацији, на експропријацији објеката и земљишта код Немањине улице. У наредној фази планирамо изградњу моста на Лозничкој реци, спајање булевара са Немањином улицом, где ће се налазити кружни ток, који ће спајати Булевар Ослобођења, Улицу др Драгише Мишовића и Немањину. Овај булевар ће бити саобраћајна жила куцавица града Чачка и очекујемо потпуно растерећење центра града од саобраћајних гужви, уз претварање дела Улице жупана Страцимира у пешачку зону - рекао је Тодоровић.
 
 
Како је истакао градоначелник Чачка, у протекле три године је доста урађено на овој траси. Превасходно пројектно техничка документација, као и решавање имовинско правних односа, које је и омогућило почетак друге фазе изградње. Он је истакао и велику заслугу Градског правобранилаштва, које је добило спор са „Железницама Србије“ и на тај начин је добијено скоро 80 одсто ове трасе у судском спору, без потребе за накнадом.
 
Од Владе РС добијено је 68 милиона динара преко ЈП „Путеви Србије“, а 34 милиона је обезбеђено из буџета Града, од чега ће 13 милиона ЈКП „Водовод“ инвестирати у водоводну и канализациону мрежу, ЈП „Градац“ седам и по милиона у јавну расвету, а 13,5 милиона динара Град је исплатио за експропријацију, при чему је уклоњено 15 гаража и девет објеката, који су се налазили на траси.
 
Како је истакао Тодоровић, очекују се и улагања од републичких јавних предзећа, „Електропривреде Србије“, „Србијагаса“ и „Телекома“, како би се обезбедило све што је у њиховој ингеренцији.
 
Претходна страна