Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПУТА ОД ПРИЈЕВОРА ДО ТРБУШАНА, КОЈИ ЈЕ ОШТЕЋЕН ПРИЛИКОМ ИЗГРАДЊЕ АУТО-ПУТА
 

Put Prijevor Trbušani
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио Месну заједницу Пријевор, где је започета изградња нове саобраћајнице, која је страдала приликом изградње деонице ауто-пута Милош Велики. Ова саобраћајница је дужине четири и по километра и ширине пет метара, а спаја Пријевор и Трбушане. Инвестиција је вредна 81 милион динара.
 
Како је објаснио градоначелник Чачка, до сада је урађено 5.000 метара оштећеног пута у Ракови и око 1,5 километар у Вранићима, тренутно је у току изградња пута Пријевор - Трбушани, а у осталим месним заједницима, у којима су оштећени локални путеви, као што су Горња Горевница, Милићевци, Трбушани, Љубић, Соколићи и највећа деоница у Паковраћу, изградња или реконструкција, зависно од потребе, почеће на пролеће следеће године.
 
-Оно што смо обећали ми из локалне власти, представници Владе РС, као и министар Горан Весић, почиње да се испуњава. Наиме, 32 километра саобраћајница које су уништене у 11 месних заједница, биће или реконструисане или, углавном, изграђене нове. Пре свега, велику захвалност дугујемо грађанима који су три године заиста трпели лоше услове, али су били свесни да је у питању капитална инвестиција и хвала им неизмерно на стрпљењу. Имали су проблеме са прашином и блатом, али смо напокон у ситуацији да реализујемо оно што смо обећали, а то је да све уништене саобраћајнице буди поправљене и буду и боље него што су биле пре почетка изградње ауто-пута - рекао је Тодоровић.
 
До сада је урађено 12 километара саобраћајница, а још 20 километара, у поменутим месним заједницама, биће реконструисано или грађено на пролеће следеће године.
 
Градоначелник Тодоровић данас је посетио и Месну заједницу Љубић, где је у току изградња три саобраћајнице, односно три крака Улице Гвоздена Пауновића, за шта је из градске касе издвојено девет милиона динара. Какао је рекао Тодоровић и ова инвестиција је веома значајна, јер се ови путеви налазе у насељеним местима и на њих су грађани овог дела града дуго чекали.
 
Put Prijevor Trbušani
Put Prijevor Trbušani
Put Prijevor Trbušani
Put Prijevor Trbušani
Претходна страна