Календар догађаја

Мај, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОЧЕО САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ЧАЧКУ
 

Sajam zapošljavanja
 
Први овогодишњи Сајам запошљавања на подручју Моравичког округа, организован је данас у Културном центру у Чачку, на коме су више од 350 нових радних места понудила 43 послодавца.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је овом приликом истакао да се у граду Чачку, захваљујући спровођењу мера активне политике, које се финансијски подржавају из градског буџета, у протеклих осам година упослило 40.000 људи.
-Гледајући статистику, у последњих петнаестак година Град Чачак је финансирао нешто мање од четири милиона евра у мера активне политике зашпошљавања. Захваљујући томе свему, дошли смо до бројке од 3.433 незапослене особе у Чачку, што је за око 500 мање у односу на прошлу годину. Радује ме што је данас присутно доста послодаваца, што страних, што домаћих и што и они који су незапослени баш данас могу наћи запослење за себе, а ми као локална самоуправа трудиућемо се да им у томе помогнемо - рекао је Тодоровић, истичући да се на данашњем Сајму први пут представила и немачка компанија ПWО, која за сада тражи инжењере, а како је најавио, градња ове фабрике у индустријској зони у Прељини, почеће крајем маја и у њој ће бити запослено око 800 радника.
У овој години, Град Чачак је издвојио пет милиона динара за финансирање мере самозапошљавања незапослених са територије града Чачка. Планира се подношење захтева Министарству за рад запошљавање, борачка и социјална питања за додатна средства у износу од 4.900.000 динара ради заједничког финансирања Града Чачка и Националне службе за запошљавање, како би кроз меру самозапошљавања посао добиле 33 особе.
Сајму је присуствовао и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који је истакао значај оваквих манифестација.
- Прошле године смо одржали око 65 сајмова, учествовало је 1.700 послодаваца, који су понудили близу 20.000 новиха радних места. Ефекат јесте да се око 10.700 људи у Србији запослило управо захваљујући активности коју су показали на сајмовима и тај тренд ће се наставити и у овој години - рекао је Мартиновић.
На овогодишњем Сајму, посао су могли наћи васпитачи, економисти, инжењери електро и машинске струке, сарадници у осигурању, оператери у металопрерађивачкој и машинској производњи, електричари, радници у прехрамбеној и угоститељској делатности, а потребе су исказане и за продавцима, моделарима, шивачима, возачима, магационерима, административним радницима&хеллип;
 
Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Претходна страна