Календар догађаја

Фебруар, 2020
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код

Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО
   


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ФИЛИП МОРИС НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ ПОКРЕТАЊЕ МАЛИХ ПРЕДУЗЕЋА У СРБИЈИ

Београд, 17. октобар 2013. - Захвалјујући финансијској подршци компаније Филип Морис, почиње нови циклус националног конкурса ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО који помаже покретање малих и породичних предузећа широм Србије. 

Кроз програм „Покрени се за посао“ доделјују се бесповратна средства за куповину опреме неопходне за покретање или унапређење сопственог бизниса. Осим тога корисницима је на располагању велики број обука, као и саветодавна помоћ економских стручњака који ће их упутити у основе малог предузетништва.

У протекле четири године, захваљујући програму ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО покренуто је 278 малих и породичних предузећа чиме је омогућено запослење за око 1,000 људи.

“У оквиру прошлогодишњег националног конкурса, за 110 грантова се пријавило чак 3,300 потенцијалних корисника, што показује да је предузетнички дух у Србији итекако присутан. Економска ситуација је заиста тешка, и почетници у бизнису немају лак задатак да се изборе у оштрој тржишној утакмици. Ипак, чињеница да, у оквиру нашег програма, бележимо стопроцентну успешност до сада подржаних 278 малих бизниса дефинитивно показује да смо на добром путу. Креативне предузетничке идеје су неопходни чинилац будућег економског опоравка Србије,&рдqуо; рекла је Јелена Прерадовић Стевановић из компаније Филип Морис.

ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО реализује невладина организација ЕНЕЦА, а значај и добри резултати конкурса у протекле четири године обезбедили су подршку и великог броја партнера. Тако ће Национална служба за запошљавање, преко своје мреже филијала и канцеларија, информисати незапослена лица и помоћи им око пријављивања за програм ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО.

Конкурс је отворен од 17. октобра 2013. године до 31. децембра 2013. године. Детаљније информације о конкурсу, начину пријављивања као и сам формулар пријаве за конкурс можете наћи на сајту www.покренисезапосао.рс 

Претходна страна