Календар догађаја

Јул, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ИЗГРАДЊИ И ФИНАНСИРАЊУ ВРТИЋА У ЗАБЛАЋУ У ЗГРАДИ ВЛАДЕ РС
 

Izgradnja vrtića u Zablaću
 
Заменик градоначелника Чачка Владан Милић данас је са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић потписао уговоре о изградњи и финансирању вртића у Заблаћу. Као што је недавно у посети Чачку министарка и најавила, уговори су потписани у згради Владе РС и ускоро се може очекивати и почетак градње. 
Овај објекат моћи ће да прими око 120 малишана, а финансира се средствима Светске банке, у износу од нешто више од 200 милиона динара за инфраструктурне радове и  опремање.
-Велику захвалност дугујемо Влади Републике Србије и Министарству просвете што су нам омогућили да наш град добије још један вртић, на сеоском подручју. Изградња овог вртића од великог је значаја за чак 15 месних заједница, из којих ће малишани бити уписани у ову установу. То је од изузетног значаја за родитеље, који ће моћи још више и много лакше и растерећеније да се посвете свом послу, а наравно, и за децу, која ће у непосредној близини својих домова имати вртић. Наравно, веома смо захвални на средствима која су опредељена, али и Град Чачак се потрудио да обезбеди све услове, како би изградња вртића била могућа - рекао је након потписивања  уговора заменик Милић. 
Поред Чачка, још само три града и општине у Републици Србији добили су средства за изградњу вртића - Крагујевац, Алибунар и Пећинци.
 
Izgradnja vrtića u Zablaću
Претходна страна