Календар догађаја

Април, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ВИДИКОВЦА НА КАБЛАРУ
 

 
Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, са сарадницима, Жикицом Несторовићем, државним секретаром и Добрином Ђуковић, шефом кабинета, посетила је данас, 18. марта 2022. Чачак и том приликом се састала са градским руководством. Тим поводом са Градом је потписан Уговор о изградњи видиковца на Каблару, а са Туристичком организацијом Чачка Уговор о набавци тримарана. 
 
Врх Каблара ускоро ће добити јединствени стаклени видиковац који ће имати три засебне целине - платоа, од којих ће први бити подигнут на гребену, на 879 метара надморске висине. Вредност овог целокупног пројекта (израда пројектне документације и изградња објекта) је око два милиона евра. Трајање пројекта је две године, а МТТТ је финансијер за прву годину у вредности од 80 милиона динара. Град је финансирао израду пројектно техничке документације у вредности од 15 милиона динара. Такође, МТТТ финансира и набавку првог еколошког тримарана у Србији за превоз туриста у вредности од 20 милиона динара, који ће бити јединствен јер ће се кретати на обновљиве изворе енергије (соларни панели).
 
На састанку са градоначелником Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима поред говора о пројектима у вези са уређењем Овчар Бање и Овчарско-кабларске клисуре, посебно о онима које финансира ресорно министарство, било је разговора и о потенцијалним пројектима који би допринели развоју туризма нашег краја. 
 

 

Претходна страна