Календар догађаја

Септембар, 2023
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПРИЈЕМ ЧАЧАНСКИХ ВИЦЕШАМПИОНА ИЗ МАНИЛЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧАЧКА
 

Srebro iz Manile
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима уприличио пријем за чачанске кошаркашке вицешампионе - Алексу Аврамовића, Марка Мариновића, помоћног тренера  репрезентације и Феђу Сретеновића, кондиционог тренера. 
Алекса Аврамовић је, пре свега, захвалио Чачанима на дочеку који су им уприличили на Тргу, као и онима у Београду.
-Ово су прелепи тренутци, нешто што смо сањали, што смо залужили својим залагањем и резултатом. Оно што се, нажалост, десило Бориши Симанићу дало нам је додатни ветар у леђа. Играли смо најбољу кошарку када се од нас то највише тражило. У финалу је Немачка заслужено победила, али се нисмо предавали до последње  секунде - рекао је Аврамовић, додајући да не би себе посебно истицао, да је кошарка тимски спорт, али, како је рекао, ако је неко херој, онда је то Бориша Симанић.
-Срећан сам, ако својим примером могу да утичем да се свако дете промени на боље. Ја ћу то увек чинити, као и до сада, нећу мењати своја начела којих се држим. Нити сам се икада мењао, нити ћу се икад мењати. Чачак је град у коме баш, баш, мораш да покажеш да вредиш да би те прихватили, а ја ћу се Чачку увек враћати - рекао је Алекса.
Марко Мариновић Малина је захвалио свим Чачанима на, како је рекао, незаборавном дочеку.
-Када сам почењао да се бавим кошарком, давне 1995, тада сам сањао да дођем на балкон у Београду и доживим овакав пријем у Чачку. Још увек се утисци нису слегли и нисмо ни свесни овог успеха - рекао је Малина. 
Сва тројица Чачана сложили су се да је Бориша Симанић највећи херој овог првенства и то је поновио и кондициони тренер Феђа Сретеновић, али поменуо и значајан допринос навијача.
-Бодрило нас је 25 Чачана, чији је хумор фантастичан. Ја сам говорио - Енглези имају летећи циркус Монтија Пајтона, а ми летећи циркус бркица из Србије - рекао је Сретеновић.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић захвалио је вицешампионима на свему што су учинили за нацију, али и Чачак и Чачане.
- Пре свега сам поносан на наше Чачане. Чачак је увек био и остаје град кошарке, а однедавно узор младима је наш Алекса, на понос свих нас Чачана - рекао је Тодоровић, захваливши њима и читавој екипи у репрезентацији, пожелевши им добро здравље и истичуђи да га највише радује еуфорија деце, због чега ће локална самоуправа, како је истакао, и даље и интензивније улагати у спортске терене.
 
Srebro iz Manile
Srebro iz Manile
Srebro iz Manile
Srebro iz Manile
Srebro iz Manile
Srebro iz Manile
Претходна страна