Календар догађаја

Јун, 2024
*   *
П У С Ч П С Н
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Birački spisak oglasna tabla
Lokalni izbori 2024
Javna svojina grada Čačka


Географски Информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке фондације за међународни развој

Адресни код
Налазите се: Почетна
Контактирајте нас за више информација
X
ПРИ КРАЈУ ИЗГРАДЊА МОСТА КОЈИ СПАЈА ГОРЊУ ГОРЕВНИЦУ И ВРАНИЋЕ
 

Most Gornja Gorevnica Vranići
 
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас са сарадницима, посетио Горњу Горевницу, где су при крају радови на изградњи моста, који ову месну заједницу спаја са Вранићима. Мост се налази на регионалном путу, а на захтев мештана Горње Горевнице, локално руководство је обезбедило ову инвестицију преко Јавног предузећа „Путеви Србије“, које је урадило предмер и предрачун и веома брзо почело реконструкцију моста који је био небезбедан, јер је један стуб оштећен током летњих падавина.
-Реконструкција овог моста подразумева рушење оштећених делова конструкције, израду нове коловозне плоче, пешачких стаза и асфалтног застора, али и нове заштитне ограде. Читави ови радови завршени су за два месеца и очекујемо још уређење корита узводно и низводно од моста, који је распона 13 метара, док је ширина коловоза на мосту шест метара - рекао је градоначелник Тодоровић.
Ова инвестиција је вредна око 18 милиона динара, а финансира је јавно предузеће „Путеви Србије“. Градоначелник Тодоровић је подсетио да је током лета завршен и мост који спаја Горњу Горевницу и Миоковце, а који је био урушен, веома брзо је урађен, за шта је Град из буџета издвојио око 30 милиона динара. На овај начин, како је нагласио, сигуран и безбедан саобраћај, сада имају мештани Горње Горевнице, Миоковаца, Вранића, али и околних села.
 
ЗА ДЕСЕТАК ДАНА ОТВАРА СЕ ЗА САОБРАЋАЈ МОСТ МРЧАЈЕВЦИ - МРШИНЦИ
Градоначелник Милун Тодоровић рекао је да је у недељу, са сардницима,  посетио Мрчајевце и уверио се да је изградња моста у завршној фази, подсећајући да ће радови бити завршени пет месеци пре првог задатог рока.
-У завршној фази је изградња коловоза, за неколико дана мост ће бити завршен у пуном профилу, са 103 метра дужине, шест метара ширине, као и новом јавном расветом. За најкасније десетак дана очекујем да мост буде отворен за саобраћај - рекао је први човек Чачка.
 
Most Gornja Gorevnica Vranići
Most Gornja Gorevnica Vranići
Most Gornja Gorevnica Vranići
Most Gornja Gorevnica Vranići
 
Претходна страна